18:08 / 29.07.2021.

Autor: Hina/HRT/D.S.

Zagreb uspostavlja turističke COVID ambulante i mjesto za izolaciju

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Hrvoje Jelavic / PIXSELL

Zagrebački Stožer civilne zaštite donio je, prema uputi HZJZ-a, odluku o uspostavi turističke COVID ambulante na lokaciji Doma zdravlja Zagreb Centar koja će raditi od ponedjeljka, 2. kolovoza do opoziva, izvijestio je Gradski ured za zdravstvo.

Radno vrijeme turističke COVID ambulante Doma zdravlja Zagreb Centar, u Aveniji Većeslava Holjevca 22, je svakim radnim danom, vikendom i blagdanima od 8 do 16 sati.


Pripravnost u turističkoj COVID ambulanti organizirana je svakim radnim danom, vikendom i blagdanima od 16 do 24 sata na broj telefona: 091/489-7022.


Turisti koji borave u smještajnim kapacitetima u Zagrebu u turističkoj će ambulanti moći obaviti brzi antigenski test (BAT) po cijeni od 75 kuna, prema preporuci Ministarstva turizma i sporta.


Kontaktirati se može putem e-maila: korona.siget pri dzz-centar.hr i korona.siget pri gmail.com ili na brojeve telefona: 091 489 7021 i 01 6598 464.


Uspostavlja se i organizirano mjesto izolacije za goste i turiste oboljele od COVID-a čija klinička slika ne zahtijeva hospitalizaciju te organiziranu karantenu ili samoizolaciju za zdrave kontakte oboljelih. Organizirana karantena/samoizolacija uspostavlja se u objektu Grad mladih, u Aleji hrvatske mladeži 19, od 2. kolovoza do opoziva. 


Besplatni brzi antigenski test za građane


Stožer je također donio i odluku o provođenju besplatnog BAT-a za građane Zagreba, a temeljem indikacije izabranog liječnika obiteljske medicine koji ih upućuje na testiranje.


Za građane koji se žele testirati BAT-om iz osobnih razloga, odnosno bez indikacije liječnika, test je također besplatan, ali građani sami snose troškove postupka testiranja prema važećim uputama HZZO-a. 


Brzo antigensko testiranje bit će omogućeno na lokaciji Dom zdravlja Zagreb Centar - Siget, u Aveniji Većeslava Holjevca 22, svakim radnim danom, vikendom i blagdanom od 8 do 11 sati bez prethodnog naručivanja.


Uz navedene, Stožer je donio odluku o privremenoj obustavi cijepljenja od 3. do 15. kolovoza za tri lokacije: Dom sportova (Trg Krešimira Ćosića 11), Sportska dvorana gimnazije Lucijana Vranjanina (Trg hrvatskih pavlina 1) i Srednja tehnička škola Jelkovec (Vladimira Stahuljaka 1, Sesvete).


Cijepljenje u Zagrebu tijekom kolovoza bit će organizirano na lokaciji Zagrebačkog velesajma (Paviljon 6, Avenija Dubrovnik 15) ponedjeljkom, srijedom i petkom od 8 do 12 sati te utorkom i četvrtkom od 15 do 19 sati. 


Tako će Grad Zagreb osigurati potrebnu dostupnost, mogućnost kontinuiranih javnih poziva, mogućnost naručivanja putem e-građani i platforme "Cijepi se", kao i pozivnih centara, uz istovremeno osiguravanje termina za docjepljivanje, odnosno dobivanje druge doze cjepiva, navodi se u priopćenju. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!