11:27 / 22.03.2020.

Autor: HRT

Zagreb: Vratiti se u objekte s armiranom betonskom konstrukcijom

Sandra Simunovic/PIXSELL

Sandra Simunovic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

U ovoj situaciji panika nije dobar saveznik, a prognoza je da bi noćas u Zagrebu mogao pasti snijeg, pa ljudima nije lako biti vani.
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić pozvao je Zagrepčane koji stanuju u objektima s armiranom betonskom konstrukcijom da se, nakon potresa koji je jutros pogodio Zagreb, vrate u svoje domove, a vidjet će se kako zbrinuti ljude za čije objekte statičari procijene da nisu sigurni.

-
Osamdeset posto Zagrepčana stanuje u objektima koji imaju armiranu betonsku konstrukciju i ja ih molim da se vrate u svoje domove. Morao bi se dogoditi dvostruko jači potres da se te zgrade poruše. To se u povijesti nikad nije dogodilo - izjavio je Bandić.

- Ostalih 20 posto građana, koji stanuju u starijim objektima koji nemaju armiranu betonsku konstrukciju, neka sluša savjete statičara i postupno se vraća u svoje objekte. Za objekte za koje statičari procijene da nisu sigurni, morat će se vidjeti kako će ti ljudi biti zbrinuti - istaknuo je Bandić.

U ovoj situaciji panika nije dobar saveznik, a prognoza je da bi noćas u Zagrebu mogao pasti snijeg, pa ljudima nije lako biti vani.

- Imamo koronavirus koji je veća opasnost od potresa. U tu svrhu je koordinacija centralizirana i subordinirana i mi ćemo u gradu odgovoriti svojoj zadaći - poručio je Bandić.

- Grad Zagreb će angažirati sve svoje resurse zajedno - istaknuo je Bandić i zahvalio Hrvatskoj vojsci i policiji koji su priskočili u pomoć.

- Sreća je u nesreći da se to dogodilo u nedjelju u 6,24 sati, kada Zagrepčani spavaju, strah me je i pomisliti da je bilo radno vrijeme. Iz Kašine, gdje je bio epicentar, najnovije informacije govore da nema ozlijeđenih, a dvije kuće su znatnije oštećene - kazao je Bandić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!