13:14 / 31.05.2020.

Autor: Dnevnik u podne/HRT/IMS

Zagrebačka oporba o 20 godina vladavine Milana Bandića

-

-

Foto: - / -

Simbolično, na vrata Gradske uprave zalijepili su naljepnice "neuporabljivo".
U povodu Dana Zagreba predstavnici oporbenih stranaka Možemo!, Zagreb je naš!, Nova ljevica, Za grad, Radnička fronta i ORaH  osvrnuli su se na 20 godina vladavine gradonačelnika Bandića, kao i na 2 mjeseca upravljanja posljedicama potresa. Simbolično, na vrata Gradske uprave zalijepili su naljepnice "neuporabljivo".

- Ova zgrada iza nas, dok god je Milan Bandić u njoj, neuporabljiva je za javni interes zbog nesposobnosti i zbog korupcije. Dok god je Bandić i njegova klika u njoj, to će biti tako, rekao je Tomislav Tomašević iz platforme Zagreb je naš!.

Na konferenciji za novinare koalicije Možemo!, Zagreb je naš!, Nova ljevica, Za grad, Radnička fronta i ORaH, Tomašević je izrazio uvjerenje da Milan Bandić, najkasnije u ovo doba sljedeće godine, više neće biti zagrebački gradonačelnik.

- Prije tri godine kada smo ušli u gradsku skupštinu, obećali smo građanima da nakon toga više ništa neće biti isto. Bandić je na koljenima, vjerujemo da su mu ovo zadnji dani, a kada uđemo u Sabor jednako ćemo se tako boriti za Zagreb, da ga uvedemo u 21. stoljeće i konačno maknemo Bandića s vlasti, poručio je Tomašević.

Tomašević i predstavnici koalicije i fizički su zalijepili crvenu naljepnicu na ulazna vrata gradskog poglavarstva, koju su zaštitari odmah potom skinuli, a razvili su i transparent s natpisom "Neuporabljivo za javni interes zbog korupcije i nesposobnosti".

Borić: Rebalans proračuna za besmislenih dva posto

Potpredsjednica Nove ljevice Rada Borić osvrnula se na rebalans gradskog proračuna o kojemu se raspravlja na sjednici Gradske skupštine 9. lipnja, i ocijenila da je smanjen za besmislenih dva posto, u onim dijelovima u kojima ne bi trebao biti.

- Gradonačelnik i uprava tvrde da zbog dvije katastrofe - pandemije i potresa da se proračun treba smanjiti kako bi se štete koje su nastale sanirati. O trećoj šteti nisu govorili, a to je upravljanje Zagrebom, proučila je Borić.

Dodala je da će se u proračunu smanjiti za programe iz kulture, osobe s invaliditetom i za ljudska prava kako bi se utišali glasovi građana.

Urša Raukar-Gamulin istaknula je kako bi odgovoran i sposoban gradonačelnik, dočekao Dan grada Zagreba sa završenim hitnim sanacijama na krovovima grada, maknutim opasnim dimnjacima koji prijete urušavanjem, vraćanjem tople vode visokom postotku građana, transparentnim registrom štete i jasnim kriterijima za sve one kojima je potrebna subvencija najamnine ili gradski stan na korištenje.

- Bandić je neodgovoran i nesposoban gradonačelnik koji je Dan grada Zagreba dočekao s 20-ak tisuća raseljenih građana, s 15-ak tisuća građana  koji dan danas nemaju tople vode,s nekoliko tisuća tisuća građana čija je sudbina neizvjesna jer su ostali bez jedinog krova na glavom, poručila je dodavši da je Bandić pao na velikom i teškom ispitu, a da popravka nema.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!