19:41 / 14.02.2022.

Autor: V.K./HRT/Hina

Zagrebačka plinara: Poduzetnicima ponuđena obročna otplata

 Poduzetnicima ponuđena obročna otplata

Poduzetnicima ponuđena obročna otplata

Foto: Goran Stanzl / Pixsell

Gradska plinara Zagreb Opskrba (GPZO) ponudila je ponedjeljak poduzetnicima mogućnost da dug za račune za plin otplate u ratama, a odgoda se odnosi na neplaćene račune za isporuku plina od 1. studenog 2021. godine. 

GPZO ponudio otplatu u šest rata bez kamata, čime nastoji izaći u susret poduzetnicima u skladu sa svojim mogućnostima i pomoći im prebroditi ovo razdoblje u kojem je došlo do značajnih poremećaja u cijeni plina na svjetskom tržištu, poručili su u priopćenju.

Iz plinare su podsjetili da svi kupci koji su proveli otvoreni postupak javne nabave po fiksnoj cijeni i dalje imaju tu istu, fiksnu cijenu, jer legislativa vezana za otvoreni postupak javne nabave tako propisuje.

Ti su uvjeti obvezujući za sve opskrbljivače, poručuju iz GPZO-a.

Dodaju da su, s druge strane, ustanove i poduzeća koji se nisu odlučili za ugovaranje cijene kroz otvoreni postupak javne nabave, dobili aneks ugovora zbog promijenjenih tržišnih uvjeta i poskupljena plina na svjetskoj burzi, sukladno uvjetima prvotnoga ugovora.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!