13:07 / 30.08.2019.

Autor: HINA

Zagrebačka policija kaznila mlade vozače visokim novčanim kaznama

Foto ilustracija: Pixsell

Foto ilustracija: Pixsell

Foto: - / PIXSELL

Kaznu od 20 tisuća kuna i zabranu upravljanja vozilom 12 mjeseci zaradio je 25-godišnjak
Prekoračenje brzine, bijeg, vožnja bez vozačke i pod utjecajem alkohola, samo su neki od prekršaja koje je posljednjih dana na zagrebačkim prometnicama uočila policija koja je prekršitelje kaznila visokim novčanim kaznama i zabranom upravljanja, a jednog od njih i 15-dnevnim pritvorom.

Kaznu od 20 tisuća kuna i zabranu upravljanja vozilom 12 mjeseci zaradio je 25-godišnjak koji je u srijedu oko 22 sata u Ulici Ljudevita Posavskog u Sesvetama uhvaćen za upravljačem bez položenog vozačkog ispita, a u svom automobilu Chevrolet Spark imao je oružje i streljivo za koje nije imao dozvolu.

U odvojenom slučaju njegov je vršnjak kažnjen s 11.800 kuna i novom zabranom upravljanja vozilom tri mjeseca nakon što je u srijedu oko 20 sati na Ksaverskoj cesti prekoračio dopuštenu brzinu.

Utvrđeno je da je vozio dok je bio pod zabranom upravljanja motornim vozilom, a kod sebe nije imao vozačku i prometnu dozvolu ni osobnu iskaznicu.

Na policijskom radaru našao se i pijani 21-godišnjak koji je u četvrtak rano ujutro na Aveniji Marina Držića vozio VW Golf neprilagođenom brzinom i bez položenog vozačkog ispita, a nakon što su ga policajci pokušali zaustaviti, počinio je još niz prometnih prekršaja.

Oglušio se na policijsku naredbu da zaustavi vozilo i dao se u bijeg, ali je dolaskom do raskrižja s Ulicom Hrvatske bratske zajednice zbog neprilagođene vožnje naletio je na rubni kamen pješačkog otoka.

Zatim je sa suputnikom pokušao pobjeći, ali je uhvaćen. Policajci su utvrdili da je vozio pod utjecajem gotovo 1,4 promila alkohola, zbog čega je smješten u posebne prostorije do otrežnjenja.

Osim što je vozio neprilagođenom brzinom i bez položenog vozačkog ispita, terete ga da nije postupio prema naredbi policijskih službenika, ali i da nije zaustavio vozilo na znak crvenog svjetla te da nije rabio sigurnosni pojas.

Na Prekršajnom sudu u Zagrebu određeno mu je zadržavanje u trajanju od 15 dana zbog opasnosti od ponavljanja djela, nakon čega će protiv njega biti nastavljen prekršajni postupak, kažu u zagrebačkoj policiji.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!