Zagrebačka policija otkrila još dvije lažne zlatne poluge

12.01.2023.

17:00

Autor: Hina/HRT/V.G.

Zlatne poluge

Zlatne poluge

Foto: Ilustracija / Shutterstock

Zagrebačka policija je u nastavku kriminalističkog istraživanja u kojem su zbog prodaje lažne zlatne poluge osumnjičene dvije ukrajinske državljanke i jedan Armenac, otkrila još dvije lažne zlatne poluge koje su Ukrajine preprodale uz pomoć nepoznate ženske osobe.

Policija je izvijestila da su 43-godišnja ukrajinska državljanka i za sada nepoznata žena početkom siječnja došle u poslovnicu za otkup zlata u Trnju gdje su pokušale prodati jednu zlatnu polugu koja je prema svim vidljivim obilježjima bila autentična poluzi proizvođača.

Nakon što zaposlenica poslovnice putem elektromagnetskog uređaja nije mogla utvrditi autentičnost poluge, predložila je djelomično rezanje poluga kako bi se utvrdilo radi li se zaista o zlatu na što osumnjičenice nisu pristale, pravdajući se kako će se na taj način umanjiti vrijednost poluge te da će polugu pokušati prodati u drugoj poslovnici.

Policija ističe da su sat vremena kasnije nepoznata žena i ranije prijavljena 24-godišnja Ukrajinka uspjele po 5480 eura prodati poslovnici za otkup zlata u Sveticama polugu za koju je kasnijom analizom utvrđeno da je krivotvorena.

Sljedećeg dana je 43-godišnjakinja u istoj poslovnici uspjela za 5480 eura prodati polugu za koju se kasnije također ispostavilo da je lažna, dodaje policija.

Policija je ranije izvijestila da su 43-godišnjakinja i 24-godišnjakinja te 29-godišnji Armenac prodali poslovnici za otkup zlata u središtu Zagreba lažnu zlatnu polugu po cijeni od 5430 eura.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!