22:00 / 21.05.2019.

Autor: HRT

Zagrebačka policija zbog 'norijade' u srijedu zatvara promet trasom kretanja maturanata

Fotografija: Sandra Simunovic/PIXSELL

Fotografija: Sandra Simunovic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Zagrebačka policija u srijedu će zatvoriti promet gradskim prometnicama dok se u povorci budu kretali maturanti koji tradicionalnom "norijadom" slave završetak srednje škole.
Zagrebačka policija u srijedu će zatvoriti promet gradskim prometnicama dok se u povorci budu kretali maturanti koji tradicionalnom "norijadom" slave završetak srednje škole.

Okupljanje oko 5000 maturanata počinje od 10 sati na Trgu bana Jelačića, odakle će u 12 sati u povorci krenuti ulicama prema parku Bundek, gdje se njihov dolazak očekuje u 13 sati.

Maturanti će pješačiti od Trga bana Jelačića, prolazeći Praškom, Zrinjevcem, Strossmayerovim i Tomislavovim trgom, zatim Mihanovićevom, Miramarskom, Vukovarskom, Ulicom Hrvatske bratske zajednice, preko Mosta slobode do Ulice Damira Tomljanovića Gavrana, odakle će ući u park Bundek.

Prije i za vrijeme prolaska kolone pješaka, promet će tim ulicama biti u potpunosti zatvoren, a na prilaznim pravcima otežan, izvijestila je zagrebačka policija.

Tramvajski promet će od oko 11.30 sati do oko 12.30 sati biti obustavljen preko Trga bana Josipa Jelačića i teći će obilazno prema organizaciji ZET-a.

Autobusni promet s terminala Pothodnik bit će od oko 12 sati do oko 13 sati s redovnih linija preusmjeren na Ulicu grada Vukovara i Aveniju Marina Držića i dalje redovnom trasom.

Obilazni pravci za vrijeme zabrane prometa u pravcu istok - zapad su: Slavonska avenija Zagrebačka avenija, Avenija Dubrovnik i Zagrebačka obilaznica.

U pravcu sjever - jug obilazni pravci su: Most mladosti Avenija Marina Držića - Šubićeva ulica, Jadranski most Savska cesta i Jadranski most Selska cesta.

Putnicima i vozačima policija preporučuje da u vrijeme održavanja manifestacije izbjegavaju odlazak prema središtu Zagreba, te da izbjegavaju spomenute prometnice kojima će hodati maturanti.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!