Zagrebačka tvrtka GIP PIONIR gradit će novu sljemenku žičaru

31.12.2018.

16:31

Autor: E.L.S./Hina

default error photo
U odluci se navodi da je ponuda ponuditelja GIP PIONIR, po cijeni od 299.790.853,96 kuna, bez PDV-a, u potpunosti sukladna uvjetima nabave.
Zagrebačka tvrtka GIP PIONIR, je u otvorenom postupku javne nabave, odabrana za tvrtku koja će graditi novu sljemensku žičaru, a cijena gradnje bit će oko 300 milijuna kuna, bez PDV-a, navodi se u "Odluci o odabiru" Grada Zagreba od 31. prosinca, koju je potpisao gradonačelnik Milan Bandić.

"Odluku o odabiru" su objavile Narodne novine. U odluci se navodi da je ponuda ponuditelja GIP PIONIR, po cijeni od  299.790.853,96 kuna, bez PDV-a, u potpunosti sukladna uvjetima nabave i kao takva valjana, ocijenjena brojem bodova 100 od 100, te je ekonomski najpovoljnija ponuda. Protiv te odluke može se izjaviti žalba u roku od 10 dana.

Odabrana tvrtka GIP PIONIR koja će graditi novu, rušila je i staru sljemensku žičaru. Početkom 2017. ta je tvrtka, naime, pobijedila na natječaju za uklanjanje infrastrukture stare sljemenske žičare vrijednom 5,6 milijuna kuna.

Trgovačko društvo GIP PIONIR d.o.o. Zagreb osnovano je 1991., a licencirano je za izvođenje svi graditeljskih radova najviše grupe složenosti i opsega.

Pojedini mediji naveli su da je GIP PIONIR izgradio i zgradu u Bužanovoj ulici, u kojoj gradonačelnik Bandić ima stan. Tvrde i da je izravnom pogodbom dobio i 22,5 milijuna kuna vrijednu obnovu Psihijatrijske bolnice Vrapče, te da je Bandić svoj Izborni stožer imao u prostorima tvrtke povezane s GIP PIONIR-om.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!