13:22 / 05.02.2018.

Autor: HRT

Zagrebačka županija: Besplatno liječenje u Naftalanu za branitelje i vatrogasce

-

-

Foto: - / -

Zainteresirani su pozvani da svoje zahtjeve za rehabilitaciju dostave u Naftalan do 1. lipnja.
Zagrebačka županija ove će godine s 583.500 kuna financirati bolničko liječenje u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Naftalan za hrvatske branitelje, dobrovoljne vatrogasce i stanovnike s područja Županije oboljele od psorijaze, te poziva zainteresirani da svoje zahtjeve za rehabilitaciju dostave u Naftalan do 1. lipnja.

Medicinska rehabilitacija u trajanju od 10 dana osigurat će se za 100 hrvatskih branitelja, deset više nego lani, te za 30 dobrovoljnih vatrogasaca, a pravo na liječenje od 14 dana imat će 30 pacijenata s područja Županije, objavljeno je u ponedjeljak na službenim mrežnim stranicama Zagrebačke županije.

Za rehabilitaciju branitelja osigurano je 333.500 kuna, za rehabilitaciju dobrovoljnih vatrogasaca uključenih u Vatrogasnu zajednicu Županije osigurat će se 100.000 kuna, a za liječenje 30 pacijenata oboljelih od psorijaze 150.000 kuna.

Pravo na besplatno liječenje u sve tri kategorije mogu ostvariti osobe s prebivalištem u Zagrebačkoj županiji i odgovarajućom medicinskom dokumentacijom. O opravdanosti i terminima liječenja odlučit će liječničko Povjerenstvo SB Naftalan ovisno o težini oboljenja.

Zahtjev za liječenje podnosi se Specijalnoj bolnici Naftalan, a obrazac Zahtjeva s podacima o obveznoj dokumentaciji nalazi se na web-stranicama Zagrebačke županije i Naftalana.

Liječničko Povjerenstvo dat će prednost osobama koje se prije nisu liječile u Naftalanu putem tog programa Zagrebačke županije. Radi što boljeg rasporeda i dodjele termina liječenja, pozivaju se svi zainteresirani da svoje zahtjeve dostave u SB Naftalan do 1. lipnja. 

SB Naftalan u Ivanić Gradu jedinstvena je bolnica u Europi poznata po ljekovitim tretmanima naftalanom, derivatom nafte, čije se nalazište nalazi još jedino u Azerbajdžanu. U tijeku je projekt dogradnje bolnice, vrijedan 43 milijuna kuna.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!