Zagrebački holding razmatra izdanje nove obveznice

09.02.2023.

14:21

Autor: M.Š./Hina/HRT

Zagrebački holding

Zagrebački holding

Foto: Davorin Visnjic / PIXSELL

Zagrebački holding u četvrtak je objavio da razmatra mogućnost da novim izdanjem obveznica refinancira obveze po obveznici u iznosu od 2,3 milijarde kuna, koja je imala godišnju kamatnu stopu od 3,875 posto, a koja dospijeva 15. srpnja ove godine.

Zagrebački holding objavljuje da razmatra mogućnost izdanja novih dužničkih vrijednosnih papira na tržištu kapitala, kojima bi refinancirao obveze po postojećoj obveznici koja je izdana u nominalnom iznosu od 2,3 milijarde kuna s fiksnom godišnjom kamatnom stopom od 3,875 posto, a dospijeva 15. srpnja 2023. godine, objavio je Holding putem Zagrebačke burze.

U tu svrhu, kako se navodi, angažirani su Erste&Steiermärkische Bank, Privredna banka Zagreb i Zagrebačka banka, u svojstvu zajedničkih agenata izdanja, te odvjetnička društva Mamić, Perić, Reberski i Rimac, u svojstvu pravnog savjetnika, te Mišković&Mišković u svojstvu pravnog savjetnika zajedničkih agenata izdanja.

Iz Zagrebačkog holdinga najavljuju i da će "o eventualnoj provedbi razmatrane transakcije novog izdanja obveznica, kao i o uvjetima takve transakcije, pravovremeno obavijestiti javnost".

Inače, Zagrebački je Holding obveznice u ukupnom nominalnom iznosu 2,3 milijarde kuna, po fiksnoj godišnjoj kamatnoj stopi od 3,875 posto i dospijeća sredinom 2023. godine, izdao u dvije tranše.

Prva je tranša, u iznosu od 1,8 milijardi kuna, izdana 15. srpnja 2016. godine, a druga u nominalnom iznosu 500 milijuna kuna izdana je 3. srpnja 2017. godine. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!