12:26 / 14.08.2018.

Autor: HRT

Zagrebački HSLS osudio Bandićevo ponašanje prema novinarki Nove TV

-

-

Foto: - / -

Zagrebački HSLS oštro je prosvjedovao protiv, po njihovu mišljenju, neprimjerenog ponašanja zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića.
Zagrebački HSLS osudio je ponašanje zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića prema novinarki Nove TV Ivani Pezo Moskaljov te su ga pozvali da se, s obzirom da se često poziva na europske norme, tih normi i pridržava u ophođenju s novinarima i gradskim zastupnicima.

Odgovarajući na pitanja novinarke Pezo Moskaljov prilikom obilaska saniranog divljeg odlagališta otpada u naselju Kozari put, gradonačelnik Bandić između ostaloga je rekao: "Da sam ja tako pametan kao Vi, ja bih radio u TV Novoj", te "Vi ste meni k'o učiteljica zločesta, pa daj budite dama fina".

Predsjednik zagrebačkog HSLS-a Vladimir Andrić na konferenciji je za novinare je takvo ponašanje zagrebačkog gradonačelnika ocijenio kao nekulturno i bahato te se složio s osudom takvog ponašanja od strane Hrvatskog novinarskog društva (HND).

Lex šerif daje dozvolu gradonačelniku da se ponaša bez posljedica

"S gubitkom novinarskih sloboda, što će se dogoditi sa slobodama građana?", upitao je, ustvrdivši da upravo 'lex šerif' daje dozvolu gradonačelniku da se na takav način ponaša, bez posljedica za odgovore i djelovanja.

Ustvrdio je i da to što gradonačelnik nije dao odgovor gdje je završio otpad s divljeg odlagališta u Kozari putu, pokazuje na koji način funkcionira odvoz glomaznog otpada u Zagrebu, no nije htio sugerirati da je završio negdje gdje nije trebao. "Tome dokaza nemamo, kad ćemo imati dokaze, javit ćemo se", poručio je Andrić.

"Oko šest kamiona materijala je izvučeno van iz ulice i odvezeno u nepoznatom smjeru. Pitanje je na koji način funkcionira odvoženje komunalnog opasnog otpada u Gradu Zagrebu - na principu prijatelja koji zarađuju na tome i zatrpavaju i ekološki uneređuju Zagreb i okoliš", kazao je.

Potpredsjednik zagrebačkog HSLS-a Darko Klasić podsjetio je na još neke odgovore zagrebačkog gradonačelnika upućene novinarima poput "Jesi ti normalan?", "Jesi li ikada rodila? Nisi. Onda nemoj  o tome govoriti", "Daj se dozovi pameti", ocijenivši da su takve izjave posljedica 'lex šerifa' u sklopu kojeg je gradonačelnik postao nedodirljiv.

"On nema nikakvu odgovornost niti mogućnost da bude smijenjen prije kraja samog mandata. Više mu nije bitno mišljenje Skupštine niti glasača jer računa na brzi zaborav glasača koji ga biraju u Zagrebu", dodao je Klasić.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!