Zagrebački HSLS: Podržavamo reorganizaciju Holdinga, ali ne bez sistematizacije

28.03.2022.

12:38

Autor: Hina/HRT

Zagreb Holding

Zagreb Holding

Foto: Dnevnik / HRT

Predsjednik zagrebačkog HSLS-a Darko Klasić rekao je u ponedjeljak da podržavaju reorganizaciju Zagrebačkog holdinga i racionalizaciju radnih mjesta, ali tek nakon provedene javne i transparentne sistematizacije radnih mjesta. 

Sve drugo je nestručna i nedopuštena improvizacija, koja može završiti pokretanjem niza tužbi čije će posljedice u konačnici morati opet platiti Zagrepčani, rekao je Klasić na konferenciji za novinare te dodao da su za reorganizaciju i racionalizaciju Holdinga potrebni jasni kriteriji.

Istaknuo je da se za oko 500 osoba koje se planira proglasiti viškom radnika u Holdingu, možda doista velik broj predviđenih otkaza odnosi na djelatnike zaposlene na fiktivnim radnim mjestima.

- Međutim, otkaze će dobiti i radnici na šalterima, spremačice, domari i razni stručni radnici, to jest i oni zbog čijeg rada zagrebačke komunalne usluge i dalje donekle funkcioniraju, rekao je Klasić.

Ocijenio je da će biti ozbiljan propust ako se i jedan radnik u Holdingu otpusti nepravedno te je pozvao predsjednika uprave Holdinga i gradonačelnika Tomislava Tomaševića da najprije provedu javnu i transparentnu sistematizaciju radnih mjesta.

- Otkaz zaslužuju samo uhljebi, ne i spremačice i domari, rekao je te ocijenio da gradska vlast na čelu s Tomaševićem Gradom Zagrebom upravlja "netransparentno i stihijski".

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!