Zagrebački mostovci žele razriješiti predsjednika Gradske skupštine

13:08 / 15.12.2021.

Autor: M.Š./Hina/HRT

Trpimir Goluža

Trpimir Goluža

Foto: Robert Anic / PIXSELL

Klub Mosta u zagrebačkoj Gradskoj skupštini pokrenut će postupak za razrješenje predsjednika zagrebačke Gradske skupštine Joška Klisovića zbog, prema njihovoj ocjeni, ponašanja koje šteti ugledu Skupštine.

Gradski zastupnik Mosta Trpimir Goluža najavio je da kreću u prikupljanje potrebnih 12 potpisa gradskih zastupnika za pokretanje postupka razrješenja predsjednika Gradske skupštine Joška Klisovića, pri čemu će se, kaže, obratiti svim gradskim zastupnicima.

Na to su se odlučili, kaže Goluža, potaknuti Klisovićevim predsjedanjem prošlom 6. sjednicom Gradske skupštine na kojoj je, kako tvrdi, "do punog izražaja došao protuposlovnički, nedemokratski i krajnje neracionalan način upravljanja skupštinskom sjednicom".

Mostov zastupnik precizirao je da je Klisović inzistirao na nastavku i kontinuiranom tijeku sjednice održane prošlog četvrtka, iako je ona neprekidno trajala 19 sati, od 9 sati ujutro do 4 sata ujutro sljedećeg dana.

Dodao je da je oporba napustila Skupštinu već nakon 7 od predviđene 43 točke dnevnog reda, iako su, oko 23 sata, svi oporbeni klubovi tražili prekid sjednice i njen sutrašnji nastavak.

Goluža tvrdi da je zbog nastavka i kontinuiranog tijeka sjednice prekršena Odluka Stožera Civilne zaštite o nužnim epidemiološkim mjerama radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 jer su time zastupnici, gradonačelnik i njegovi zamjenici, pročelnici gradskih ureda i službenici Gradske skupštine "bili svjesno izloženi nepotrebnom riziku obolijevanja".

Goluža je podsjetio da prema Odluci Stožera Civilne zaštite poslije 24 sata nema okupljanja u zatvorenim prostorima više od 50 ljudi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!