Zagrebački 'plavci' u sekundi postali - babice

20.02.2023.

Zadnja izmjena 20:04

Autor: Jelena Šarić/Dnevnik/P.F:/Hina/I.B./HRT

Policajci heroji Sandi, Lucija i Sonja porodili ženu

Policajci heroji Sandi, Lucija i Sonja porodili ženu

Foto: Dnevnik / HRT

Nedjeljno jutro zagrebački policajci Sandi, Lucija i Sonja zasigurno neće zaboraviti. Naime, tijekom redovite patrole na potezu od Savskog mosta prema Centru do njih je dotrčao muškarac, koji ih je pozvao u pomoć jer je njegova susjeda bila u jakim trudovima. Vremena za čekanje Hitne pomoći nije bilo, djevojčica se požurila na svijet, a zagrebački "plavci" morali su u sekundi postati - babice!

O ovoj "drugačijoj strani policijskog posla" izvijestili su iz zagrebačke Policijske uprave, čijih su službenici uz policijske vježbenice jučer ujutro sudjelovali u redovnoj autophodnji na potezu od Savskog mosta prema Centru.

U jednom trenutku vidjeli su čovjeka koji im je mahao, dajući im do znanja da mu je potrebna pomoć, a nakon što su stali, rekao im je kako mu se porađa susjeda.

U policiji ističu kako članovi ophodnje nisu oklijevali, već su odmah došli na adresu, ušli u dvorište kuće i zatekli mlade buduće roditelje, odnosno majku na pragu u vidljivo jakim trudovima.

Vođa policijske patrole Sandi trudnicu je upitao u kojem je mjesecu trudnoće, na što mu je odgovorila da je u 35. tjednu.

Krenuo je porod uz jake trudove, a nakon što joj je policajac pomogao ući u stan, uz pomoć kolega polegao ju je i u trećem trudu "djevojčica je na svijet došla u sigurne ruke".

Policajac Sandi joj je nakon poroda uspješno odmotao pupčanu vrpcu koja joj se zapetljala oko vrata te, kako ističu u policiji, odahnuo zajedno sa svima zbog plača koji su svi iščekivali.

Do dolaska Hitne medicinske pomoći, navode, najljepši poklon roditelja i čudo tog dana za policajce, sigurno se smjestilo u naručju jednog od njih.

- Kao što je uvijek bitan timski rad, tako je i u ovom slučaju on bio presudan, poručili su iz zagrebačke policije te dodali kako su njihovom spomenutom kolegi i majci pružale svu potrebnu pomoć.

Naglašavaju kako ovaj događaj pokazuje svu plemenitost policijskog posla te ovim putem upućuju čestitke sretnim novim roditeljima na prekrasnoj djevojčici koja će, ističu, zauvijek biti upisana u ljepšu stranicu Policijske uprave zagrebačke.

Prof.dr.sc. Krunoslav Kuna, predstojnik Klinike za ženske bolesti i porodništvo KBC-a Sestre Milosrdnice, komentirao je porod i omotoanu pupčanu vrpcu.

- To je stvar koja se često dešava u trudnoćama, može biti omotana oko vrata r,uku ili nogu. Oni su je odmotali, sasvim profesionalno kao da su zdravstveni djelatnici, rekao je.

Policajac Sandi Kraljić, i sam otac troje djece, odlično se snašao u ulozi babice. Pomagale su mu kolegice policajke Sonja Jovanović Jurić i Lucija Kolega, svi policajci u 8. policijskoj postaji Zagreb.

Majka i malena djevojčica zbrinute su u KBC-u Sestre milosrdnice i bit će dobro zahvaljujući ovim herojima.Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!