17:44 / 20.01.2019.

Autor: P.F./J.L./HRT

Zagrebački SDP upozorava na neuređene fasade

-

-

Foto: - / -

U dvije godine obnovilo se svega nekoliko fasada. Trebalo bi aktivirati europska sredstva za energetsku učinkovitost, imamo 30 milijuna eura na razini države, rekao je Maras.
SDP grada Zagreba upozorio je na današnjoj akciji na brojne neuređene fasade u Donjem gradu, iako je, kaže Maras, prije dvije godine gradonačelnik Milan Bandić to pompozno najavio. 

- Za obnovu zgrada zainteresirani su stanari preko 3700 zgrada. Takav projekt SDP Grada Zagreba podupire, no realizacija ide gotovo pa nikako. U zadnje dvije godine obnovilo se svega nekoliko fasada. Trebalo bi aktivirati europska sredstva za energetsku učinkovitost, imamo 30 milijuna eura na razini države. Novac postoji i u europskom proračunu sada, a postojat će i sljedećih pet godina, rekao je Maras.

Spomenuo je i sljemensku žičaru te detalje najavio drugom prilikom.

- Pitanje je i zašto žičara ne ide iz europskih sredstava, a bit će najskuplja na svijetu, no o tome na nekoj drugoj konferenciji za novinare. SDP će raditi na tome da se grad uredi, rekao je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!