09:28 / 16.04.2021.

Autor: HRT/B.W.M

Zagreb: Učenici od 5. do 8. razreda vraćaju se u školske klupe

Prazne školske klupe

Prazne školske klupe

Foto: Dusko Jaramaz / Pixsell

Stožer grada Zagreba jednoglasno je donio odluku da se učenici od 5. do 8. razreda vraćaju u ponedjeljak u školske klupe, potvrdili su iz Gradskog ureda za obrazovanje za portal HRT-a. 

Odluka o modelu nastave je u domeni lokalnih stožera, u ovom slučaju Grada Zagreba, rekao je Ivica Lovrić, pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje Grada Zagreba, gostujući u emisiji Hrvatskog radija "U mreži Prvog".

- Sličan model smo primijenili početkom drugog polugodišta. On se pokazao uspješnim. Postupno vraćanje djece u škole nije donijelo značajniju zaraženost među djecom, isto se dogodilo i ovaj tjedan gdje smo danas na 60 manje zaražene djece nego što smo imali tijekom uskrsnih praznika. Kada govorimo o ukupnoj brojci, to je skoro 25 posto, dodao je.

Prenosimo priopćenje u cijelosti

Stožer civilne zaštite Grada Zagreba, na prijedlog Gradskog ureda za obrazovanje, a sukladno epidemiološkoj situaciji u obrazovnom sustavu, donio je Zaključak o organizaciji nastave u osnovnim i srednjim školama na području Grada Zagreba u tjednu od 19. do 23. travnja 2021. Sukladno navedenom, nastava će se održavati po sljedećim modelima:


• za učenike od 1. do 8. razreda osnovnih škola, kao i za učenike završnih 4. razreda gimnazija i strukovnih škola te 5. razreda medicinskih škola nastava će se organizirati prema modelu A, odnosno uživo u školama;
• za učenike preostalih razreda srednjih škola nastava će se organizirati prema modelu C, odnosno na daljinu;
• u glazbenim školama individualna nastava instrumenta održavat će se prema modelu A za sve učenike.

U skladu s epidemiološkom situacijom, krajem idućeg tjedna Zaključak će se ponovno razmotriti.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!