23:52 / 17.03.2020.

Autor: T.D./HRT

Zagrebački umirovljenici moći će platiti režije s odgodom

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Gradonačelnik Grada Zagreba rekao je da zbog ozbiljnosti situacije i preporuka stručnjaka treba pokazati socijalnu osjetljivost pa je zato i donio tu odluku.
Zagrebački umirovljenici moći će račune za režije platiti s tri mjeseca odgode, poručio je gradonačelnik Zagreba Milan Bandić. Gradonačelnik Grada Zagreba rekao je da zbog ozbiljnosti situacije i preporuka stručnjaka treba pokazati socijalnu osjetljivost pa je zato i donio tu odluku.

Gradonačelnik Zagreba je istaknuo da se obveza podmirenja mjesečnih računa za ovu skupinu građana do daljnjega produljuje za tri mjeseca od datuma dospijeća istaknutog na uplatnicama, a zbog neplaćanja u navedenom roku, kaže Milan Bandić, neće biti obračunate zatezne kamate niti će se pokretati ovrhe za neplaćene obaveze.

U emisiji "Otvoreno", zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević potvrdila je da za osobe starije od 65 godina, u dogovoru s gradonačelnikom Milanom Bandićem, uvodi se da stariji građani u sljedeća tri mjeseca ne moraju plaćati račune koji su vezani prema Gradu Zagrebu, već s odgodom jer većina umirovljenika plaća u pošti, kreće se među ljudima.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!