Dvoje spašeno kod "Hendrixova" mosta, troje stranaca u Brdovcu

05.08.2023.

08:38

Autor: I.Z./HRT

Zagrebački vatrogasci spasili dvije osobe sa splavi na Savi

Zagrebački vatrogasci spasili dvije osobe sa splavi na Savi

Foto: Vatrogasna postrojba Zagreb / HRT

U Zagrebu su dvije osobe spašene sa splavi kod "Hendrixova" mosta, a na području općine Brdovec tri strana državljana spašena su od utapanja, izvijestilo je u subotu Ravnateljstvo civilne zaštite RH. 

U Brdovcu, gdje je voda došla do kuća, osam je kuća odsječeno i tijekom jutra stanovnici su evakuirani. Spašeno je 13 pasa. U Zagrebačkoj županiji poplava ugrožava i naselja Drenje Brdovečko, Zdenci Brdovečki, Prudnice te Javorje.

Zagrebački vatrogasci objavili su na svojoj stranici na Facebooku da su spasili dvije osobe sa splavi na Savi. Poručili su da su te osobe neodgovorne, a njihovo ponašanje vrlo opasno u ovim uvjetima.

- Upravo smo spasili dvije osobe koje su odlučile prenoćiti na splavi. U noći s ovakvom prognozom. U splavi. Na Savi, naveli su.

"Aktivnosti obrane od poplava su se provodile cijelu noć i na području Samobora, Svete Nedelje i Zaprešića, a uz oteretni kanal Sava - Odra su organizirana dežurstva. Kontinuirano se obilaze kritična mjesta na terenu", izvijestili su iz Ravnateljstva civilne zaštite. Poručili su da su na ugroženim područjima u Hrvatskoj i u subotu na terenu angažirane operativne snage i sudionici sustava civilne zaštite te se provode mjere obrane od poplave i pomno prati situacija.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!