16:27 / 13.06.2018.

Autor: M.M./Hina

Zagrebparking predlaže drastično poskupljenje parkiranja

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Zagrebparking predložio je poskupljenje parkiranja u Zagrebu, koje bi u prvoj zoni trebalo poskupjeti dvostruko, sa šest kuna po satu na 12 kuna.
Zagrebparking predložio je poskupljenje parkiranja u Zagrebu, koje bi u prvoj zoni trebalo poskupjeti dvostruko, sa šest kuna po satu na 12 kuna. U drugoj zoni umjesto tri kune plaćalo bi se pet kuna, a parkiranje u trećoj zoni poskupjelo bi sa 1,5 kune na dvije kune.

Cijena dnevnih parkirališnih karata, komercijalnih parkirališnih karata (tjedna, mjesečna, godišnja) i povlaštenih parkirališnih karata ostaju nepromijenjene, navodi se u priopćenju Zagrebparkinga, podružnice Zagrebačkog holdinga, u povodu javne rasprave o prijedlogu novoga Pravilnika o korištenju javnih parkirališta i javnih garaža, koja traje od 11. lipnja do 11. srpnja.

Predlaže se i poskupljenje parkiranja u javnim garažama pa bi sat parkiranja u garaži Tuškanac stajao deset kuna umjesto dosadašnjih pet, na Langovu trgu i u garaži u Petrinjskoj parkiranje bi se plaćalo sedam, a ne četiri kune, a cijene bi se povećale i u ostalim javnim garažama Zagrebparkinga.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!