Zagrepčani čiji su stanovi uništeni u potresu predali zahtjeve za stambeno zbrinjavanje

21.08.2020.

17:13

Autor: Regionalni Dnevnik/HRT

default error photo
Do 15. rujna, do kada mogu ostati u studentskom domu, svima bi trebao biti osiguran adekvatan smještaj.
Zagrepčani čiji su stanovi uništeni u potresu, a koji su i dalje privremeno smješteni u studentskom domu "Cvjetno naselje", danas su mogli predati zahtjeve za stambeno zbrinjavanje službenicima Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine.

Do 15. rujna, do kada mogu ostati u studentskom domu, svima bi trebao biti osiguran adekvatan smještaj.

- Danas smo pozvali sve one građane koji nisu kompletirali svoje zahtjeve, odnosno koji su predali nepotpune zahtjeve ili nisu predali zahtjeve za financiranje najamnine da to naprave. Odaziv je dobar i mislim da bi danas mogli imati većinu tih zahtjeva prikupljenih, govori Vedran Blažeka, Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine.

- Krenulo je, baš smo zadovoljni, bit će nešto. Promijenilo se raspoloženje od prije mjesec dana kad smo trebali letjeti van, objašnjava Marko Bonifačić.

- Hoće li to biti hostel ili najam javni, ne znamo. Pitala sam što će biti, ako ja odbijem pošto smo ja muž i malo dijete, jer meni je već male sobe dosta. Oni su rekli da ćemo biti negdje privremeno smješteni gdje ćemo čekati Zakon o obnovi, govori Đana Kahteran Kočić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!