16:59 / 04.05.2020.

Autor: Iva Magušić/Regionalni dnevnik/IMS/HRT

Zagrepčani opet na ulicama

-

-

Foto: - / -

Zaštitne maske, dezinficijensi, viziri, jednokratna zaštitna oprema postali su dijelom svakodnevice, a stare se navike mijenjaju.
Drugi krug popuštanja mjera vratio je na zagrebačke ulice velik broj ljudi. Zdravstveni sustav od danas radi u punom opsegu, a svoja vrata otvorili su i saloni za uljepšavanje.

S obzirom na oduševljenje građana, ne iznenađuju liste čekanja koje sežu do sredine lipnja. Zaštitne maske, dezinficijensi, viziri, jednokratna zaštitna oprema postali su dijelom svakodnevice, a stare se navike mijenjaju.

- Ako smo ranije naručivali svakih 45 minuta, sada ćemo to raditi svakih sat vremena, da dobijemo neko vrijeme za dezinfekciju poslije odlaska, rekla je vlasnica salona Josipa Nenadić.

Ne mogu predvidjeti hoće li povećati cijene, ali kažu da je to moguće.

I zagrebački zdravstveni sustav opet radi u svojem punom opsegu.

- Znači i kirurgiju i protetiku konkretno kod protetike kada se sad šalju otisci u laboratorij oni se također dezinficiraju prije nego što se pošalju, pojašnjava stomatologinja Sandra Judnić.

Pacijentima se na ulazu mjeri temperatura i više se ne sjedi u čekaonicama. Pri dolasku u zdravstvenu ustanovu, dočekuje vas medicinska sestra, i uzima se kratka anamneza.

- Disciplinirani, strpljivi, i to će sve jako dobro funkcionirati, znači svjesni su situacije i baš zato što surađuju na ovako dobar način, imamo dobru epidemiološku sliku u državi, dodaje Judnić.

Zbog te dobre epidemiološke slike, važno je da se uslugama koristimo odgovorno.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!