12:48 / 18.04.2020.

Autor: HRT

Zagrepčanima stiže građevinski materijal, SDP nezadovoljan podjelom

-

-

Foto: - / -

Grad Zagreb osigurao je građevinski materijal vrijedan 15 milijuna kuna za 7 gradskih četvrti koje su najviše stradale u potresu. Prve su na red došle Sesvete.
Grad Zagreb osigurao je građevinski materijal vrijedan 15 milijuna kuna za 7 gradskih četvrti koje su najviše stradale u potresu. U prvoj fazi dodjeljuju se kućanstvima s manjim oštećenjima, dok veći zahvati idu u drugoj fazi.

Prve su na red došle Sesvete u kojima će se cijeli dan dijeliti crijep, drvo, folija. Materijal će se dopremiti u 20 tegljača.

- Vijeća mjesnih odbora i gradskih četvrti. Oni će uz te popise voditi i socijalnim kriterijem da materijal dobiju oni koji su potrebitiji i kojima je to jedini krov nad glavom, ako se radi o višečlanim obiteljima ili ako imaju bolesne članove obitelji, izjavila je Renata Šimon, pročelnica Gradskog ureda za mjesnu samoupravu.

- Mi ovo radimo sukladno pozitivnim zakonskim propisima i nastojimo pobijediti koji dan ili uru da ljudima okončamo muku, zakona sigurno neće biti mjesec dana, a za mjesec dana 20% ljudi će sami riješiti svoj problem. Iz države još nismo dobili kunu, ali sam uvjeren da ćemo dobiti i zajedno trebamo riješiti taj problem, rekao je Milan Bandić, gradonačelnik Zagreba.


S podjelom građevinskog materijala u samo pet gradskih četvrti ne slažu se lokalni SDP-ovci. Kažu da je velik broj oštećenih objekata na području još triju gradskih četvrti koje nisu obuhvaćene podjelom te pozivaju gradske i državne vlasti da dio materijala dodijele i stanovnicima tih dijelova grada.

- Prvenstveno tu mislim na gradsku četvrt Maksimir, Trešnjevka sjever i Gradsku četvrt Črnomerec, koje su također jako pogođene potresom i od 20 tisuća oštećenih objekata u gradu Zagrebu, preko 3 tisuća je u ovim gradskim četvrtima, rekao je Gordan Maras, predsjednik zagrebačkog SDP-a.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!