Zahuktava se kampanja uoči drugog kruga izbora za gradonačelnika Splita

01.07.2022.

19:49

Autor: Mariola Milardović Perić/T.V./Dnevnik/HRT

Ivica Puljak i Zoran Đogaš

Ivica Puljak i Zoran Đogaš

Foto: HTV / HRT

Zahuktava se kampanja uoči drugog kruga izvanrednih izbora za gradonačelnika Splita iduće nedjelje. Vrućine ne jenjavaju, ali to ne smeta dvojici kandidata koji nastavljaju borbu za svaki glas.

Naslušali su se Splićani u prvom krugu obećanja, priča o planovima i projektima. Sada dva igrača vade posljednje aseve iz rukava. Kandidat Centra Ivica Puljak optužio je HDZ za kršenje izborne šutnje u prvom krugu. Kaže da je Zoran Đogaš, šutnju prekršio izjavom koju je dao na sam dan izbora, a gradski odbor HDZ-a slanjem SMS-ova biračima.

- Pozivam gradsko izborno povjerenstvo da sankcionira ovakva kršenja prije sljedećeg izbornog kruga, da ne bi bilo prošla baba s kolačima, da znaju ubuduće da će biti sankcionirani, traži Puljak.

- Mediji su imali tu izjavu i objavili je nakon 19 sati. Tko ju je čuo? Moja supruga. Što se tiče SMS-ova, to ne znam,  ali Puljak SMS ove vadi kad njemu zatrebaju, uzvraća Đogaš. 

Vrtići, škole, dvorane, parkirališta, Žnjan, Dračevac, GUP, ceste, otpad - poduži je popis splitskih problema i nedovršenih projekata.

- Ja sam netipičan političar, ja sam znanstvenik i sve što obećam to i napravim. Mi smo realni, mi ne obećavamo puno, već ono što ćemo uistinu i ostvariti u tri godine koje će biti renesansa Splita, poručio je Puljak. 

- Mi ovdje govorimo o mantrama,  o priči, a rad nigdje. Ja ću raditi u interesu grada, u interesu svih nas, u interesu svoje obitelji, djece, obećava Đogaš. 

Iako je Puljak premoćno vodio u prvom krugu, HDZ ne odustaje, štoviše, sve više zbija redove.

Znamo samo da će svaki glas biti vrlo vrijedan.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!