20:11 / 31.12.2020.

Autor: Marija Žužak/Dnevnik/IMS/HTV

Zahvaljujemo što ste proteklu godinu proveli uz nas

Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL

Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Iako je godina bila teška, zahvalni smo što ste je proveli uz nas. Gledanost svih naših kanala u posljednje dvije godine raste.
Iako je godina bila teška, zahvalni smo što ste je proveli uz nas. Gledanost svih naših kanala u posljednje dvije godine raste. U najtežim trenucima za našu zemlju pokazalo se da je HRT prvi izbor građana, baš kao i kada je vrijeme za velika slavlja. I kraj ove godine - provedite uz nas.

2020. bila je prepuna izazova i za našu televiziju, no pokazala je još jednom da se u doba velikih kriza građani okreću HRT-u. Na dane potresa na Banovini i u Zagrebu, u jeku pandemije koronavirusne bolesti, nakon pucnjave na Markovu trgu, tijekom poplava... rasla je gledanost i prenošenje vijesti našeg informativnog programa.

Kao snažan odgovor na lockdown, pokrenut je projekt "Škole na Trećem".

Prema istraživanjima nezavisnih agencija, posljednjih godinu dana najgledanija smo televizija u Hrvatskoj, a raduje nas podatak i da je Prvi program nakon dugo vremena onaj koji gledatelji u kućanstvima najčešće odabiru za informiranje, edukaciju i zabavu.

U svakodnevnoj borbi za gledatelje sve češće pobjeđuje HRT-ov Dnevnik. Osobito od rujna, kada se nakon 30 godina preselio u novi studio od 300 četvornih metara. Uloženi su dodatni napori u poboljšanje sadržaja uz najrelevantnije goste u zemlji, a u scenografiji je primijenjen najmoderniji sustav grafički proširene stvarnosti.

U medijskom okruženju koje karakterizira komercijalni interes i žutilo, HTV se trudi održati zavidnu razinu kvalitete emitiranjem vrhunskog domaćeg i stranog dokumentarnog programa, ali i proizvodnjom najkvalitetnije zabave na hrvatskom televizijskom tržištu. Pandemija je zaustavila i otežala velik dio proizvodnje, no za vas smo i dalje marljivo pripremali omiljene kvizove i glazbene showove.

Kada uzmemo u obzir sve javne televizije u Europi, HTV se hrabro penje prema najboljih 10. Prije dvije i pol godine bili smo na 26. mjestu, a sada smo na 13. Zato i ovim putem zahvaljujemo gledateljima što prate i podržavaju javni servis svih građana.

Ispratimo zajedno i ovu godinu za pamćenje -  uz humanitarno zvjezdano izdanje kviza "Tko želi biti milijunaš?" i prigodnu "A stranu" na Prvom programu te filmski maraton za sve generacije na našem Drugom.

U 2021. za vas smo osigurali prava na velika sportska natjecanja - nogometni Euro i Olimpijske igre.

Spremni smo za nove izazove i iskorake, ostanite uz naše programe, jer Dom je tamo gdje je HRT.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!