Zahvaljujući programu "Zaželi" u Bjelovaru će se zaposliti 31 žena

27.03.2023.

13:07

Autor: Vijesti/HRT/A.S.

"Zaželi" Bjelovar

"Zaželi" Bjelovar

Foto: HTV / HRT

Grad Bjelovar nastavlja provoditi program Zaželi, a u njegovoj trećoj fazi zaposlit će se 31 žena koja će se brinuti o 186 korisnika. Iz Europskog socijalnog fonda osigurano je oko 199 tisuća eura što je mnogo manje u odnosu na početak provođenja programa kada je Grad osigurao 10 milijuna kuna, a zaposleno je bilo 77 žena. Program Zaželi pokazao se kao pun pogodak jer su zaposlene žene koje dugo nisu mogle pronaći posao, a stare i nemoćne osobe tako su dobile potrebnu pomoć.


- Odlazak liječniku, po životne namirnice, pospremanje u kući, ali ono što sam primijetila i ne samo ja, oni su usamljeni i trebaju našu pomoć. Imam 62 godine do početka faze programa Zaželi sam bila dugo korisnik na birou za zapošljavanje, rekla je Zdravka Vinceković

- Na listi čekanja imamo preko 200 osoba, velik je to broj, ali evo jednostavno pokupili smo maksimum, a to je milijun i pol kuna. Jednostavno sredstava vjerojatno više nema nadamo se da će u novom financijskom razdoblju do 2027. biti puno veći iznos sredstava. On je sjajan, odličan i od njega jako puno građana ima koristi, kazao je Dario Hrebak, gradonačelnik Bjelovara. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!