21:42 / 14.03.2018.

Autor: M.M./Hina

Zajednica žena HDZ-a "Katarina Zrinski" podržala ratifikaciju Istanbulske konvencije

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Predsjednica Zajednice i ministrica demografije, obitelji, mladih i socijalne politike Nada Murganić najavila kako će se Istanbulska konvencija na Vladi naći u roku dva tjedna.
Predsjedništvo Zajednice žena HDZ-a "Katarina Zrinski" podržalo je ratifikaciju Istanbulske konvenciju.

Predsjednica Zajednice i ministrica demografije, obitelji, mladih i socijalne politike Nada Murganić izjavila je kako je konvencija zakonodavni okvir u kojem se jača zaštita žena od nasilja u obitelji i vrlo vrijedan dokument.

Murganić je nakon večerašnje sjednice najavila kako će se Istanbulska konvencija na Vladi naći u roku dva tjedna.

Podsjetila je kako je upravo HDZ i ranije, kada je bio na vlasti, donosio dokumente u kojem se izrazilo opredjeljenje protiv obiteljskog nasilja i diskriminacije. Također, podsjetila je i da je HDZ i u nazivu Ministarstva kojemu je ona na čelu, stavio obitelj. A obitelj u kojem ima nemira, svađe i nasilja sigurno nije zdrava obitelj, na kojoj možemo temeljiti društvo ili odgajati djecu, naglasila je. Potrebno je jače se odrediti o kažnjavanju nasilnika kroz zakone, rekla je. Ocijenila je kako je ovaj dokumenat vrijednost više, kazavši da ga upravo mi, kao žene, trebamo bez rezerve podržati.

Ministrica Murganić izvijestila je da na sastanku nije bilo disonantnih tonova u vezi s podrškom ratifikaciji Istanbulske konvencije.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!