Zajednička prekogranična vježba Dunav 2021.

14.10.2021.

12:59

Autor: Marin Ćurić/Dnevnik/IMS/HRT

Dunav 2021.

Dunav 2021.

Foto: Dnevnik / HRT

Na istoku zemlje u Batini na obali Dunava održava se zajednička prekogranična vježba Dunav 2021. U simuliranim uvjetima aktivirane su operativne snage i timovi s obje strane granice, 103 pripadnika s 12 interventnih vozila. 


- Tijekom vježbe koja je nedavno završila moglo se svašta vidjeti. Vježba je počela simuliranim požarom na brodu u putničkom pristaništu, potom spašavanje ozlijeđenih, evakuacija putnika, spašavanje putnika koji su završili u hladnom Dunavu. U vježbu su bili uključeni pripadnici policije, HGSS-a,vatrogasaca, hitne pomoći. Uza sve ovo trebalo je i spriječiti veći ekološki incident, odnosno izlijevanje opasnih tvari. Na kraju vježbe konstatirano je da je pokazan visok stupanj spremnosti snaga civilne zaštite s obje strane granice, izvijestio je za Dnevnik HTV-a, Marin Ćurić.
- Gašenje požara, izvlačenje unesrećenih, traganje za osobama nestalim u Dunavu i obrana od poplava bili su zadaci operativnih snaga Republike Hrvatske, a u obrani od poplava kao pomoć bile su uključene snage Republike Srbije, rekao je Zvonko Grgec, Ravnateljstvo civilne zaštite, Područni ured Osijek.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!