16:29 / 26.04.2019.

Autor: I.H./Hina

Zakazano je provođenje dokaznih radnji

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Šestorici u riječkom pritvoru u četvrtak je produljen istražni zatvor na daljnjih 60 dana. Uhićeni su 26. ožujka.
U Županijskome državnom odvjetništvu u Rijeci u petak je rečeno da je zakazano provođenje dokaznih radnji navedenih u rješenju o provođenju istrage protiv odgovornih osoba u Uljaniku i "3. maju" te da će se po potrebi provesti i druge dokazne radnje za kojima se tijekom istrage pokaže potreba.

Na rješenje o provođenju istrage okrivljenici su "po svojim braniteljima podnijeli žalbe", a one su u skladu sa Zakonom o kaznenom postupku, zajedno sa spisom predmeta dostavljene sucu istrage na odlučivanje. "Protekom roka iz članka 218. stavak 3. točka 4. Zakona o kaznenom postupku državni odvjetnik je ovlašten nastaviti s provođenjem istrage", stoji u odgovoru ŽDO-a na pitanje kad će početi s provedbom dokaznih radnji u postupku protiv odgovornih osoba u Uljaniku i "3. maju".

Osumnjičeni su bivši predsjednik Uprave Uljanik grupe Gianni Rossanda, bivši članovi Uprave Marinko Brgić i Veljko Grbac, bivši predsjednik Uprave "3. maja" Maksimilijan Percan, bivši direktor Uljanik plovidbe Dragutin Pavletić i bivši direktor Uljanik Brodogradilišta Silvan Kranjc, koji su u istražnom zatvoru u Rijeci radi sprječavanja utjecaja na svjedoke, te još osam osoba i tvrtka Uljanik Plovidba.

Šestorici u riječkom pritvoru u četvrtak je produljen istražni zatvor na daljnjih 60 dana. Uhićeni su 26. ožujka.

Terete se za kažnjiva djela zloporabe u gospodarskom poslovanju i subvencijsku prijevaru u Uljaniku i "3. maju", tvrtkama kojima je, uz državni proračun, učinjena šteta od 1,2 milijarde kuna. Sumnja se da su kaznena djela počinjena na području Rijeke i Pule od siječnja 2010. do sredine listopada 2017.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!