07:20 / 15.04.2019.

Autor: P.F./Hina/HRT

Žalac o istrazi zbog prometne nesreće: Neka DORH radi svoj posao

Foto: ilustracija, Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Foto: ilustracija, Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Utvrdit će se i kojom je brzinom vozila. Riječ je o uobičajenoj zakonskoj proceduri za odlučivanje o podizanju optužnice ili odbacivanju prijave.
Ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac kratko je komentirala informaciju da je priotiv nje otvorena istraga zbog izazivanja prometne nesreće.

Neka DORH radi svoj posao, rekla je i otišla bez odgovora na pitanje hoće li dati ostavku kako bude optužena za izazivanje nesreće.

Evo kako su vijest, uoči sjednice Vlade, komentirali članovi Vlade, ministrica Murganić i ministar Kujundžić.

Naime, protiv ministrice Žalac otvorena je službena istraga zbog izazivanja prometne nesreće u kojoj je prije mjesec dana, s nevaljanom vozačkom dozvolom, naletjela na desetogodišnju djevojčicu, piše Jutarnji list.

Utvrdit će se i kojom je brzinom vozila. Riječ je o uobičajenoj zakonskoj proceduri za odlučivanje o podizanju optužnice ili odbacivanju prijave. Prema odgovoru Općinskog državnog odvjetništva u Vinkovcima, Jutarnji zaključuje da je ministrica obaviještena i da joj je kao okrivljenici predana pouka o pravima.

Podsjetimo, Žalac je 9. ožujka ujutro u Ulici Ćirila i Metoda, vozeći  osobni automobil, naletjela na 10-godišnju djevojčicu te je ozlijedila, a naknadno se utvrdilo i da je automobilom upravljala bez valjane vozačke dozvole. Dijete je najprije prevezeno u bolnicu u Vinkovcima, no zbog težine ozljeda prebačeno je u KBC Osijek.

Ministrica Žalac komentirala nesreću u kojoj je stradala djevojčica

U Vladi su isticali nakon nesreće kako ne vide nikakvu političku odgovornost ministrice te da se takva nesreća mogla dogoditi svakomu, no javnost i oporba pokrenuli su pitanje njezine odgovornosti.

- Jako sam potresena, poručila je pred novinarima uplakana Žalac dva dana nakon nesreće, izvijestivši javnost da je odmah, a ponovno i toga dana, premijeru ponudila svoj mandat na raspolaganje, što on nije prihvatio.
Pitanje isteka vozačke dozvole tužiteljstvo je nakon nesreće prebacivalo na policiju, a policija na tužiteljstvo.

Bez valjane vozačke dozvole Žalac je vozila gotovo tri godine. Žalac tri godine vozila bez valjane vozačke, Plenković ostavku ne prihvaća
-

-

Foto: - / PIXSELL

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!