11:53 / 26.07.2018.

Autor: HRT

Žalac: Šest puta više za ravnomjeran regionalni razvoj

-

-

Foto: - / -

Vlada je sa današnje sjednice u Sabor uputila u prvo čitanje prijedloge zakona koji se odnose na otoke, brdsko-planinska i potpomognuta područja.
Vlada je sa današnje sjednice u Sabor uputila u prvo čitanje prijedloge zakona koji se odnose na otoke, brdsko-planinska i potpomognuta područja. Ministrica regionalnog razvoja i fondova EU-a Gabrijela Žalac rekla je kako ovim zakonskim prijedlozima žele učiniti život u tim područjima boljim.

Istaknula je da novim zakonom o strateškom planiranju polako uvode red, odnosno počinju konačno upravljati razvojem, te očekuje kako će u 2019. godini završiti cijeli zakonodavni paket koji se odnosi na regionalnu razvojnu politiku.

Najvažnije je to što smo u proteklih godinu i pol uložili više od 833,5 milijuna kuna u ravnomjeran regionalni razvoj -  i za otoke i za potpomognuta područja i za brdsko-planinska područja - što je šest puta više nego u mandatu Vlade 2012. i 2015. godine. Sve to govori o nastojanjima ove Vlade, rekla je Žalac.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!