Zamjenik vukovarsko-srijemskog župana Dabro napustio HDZ

09.02.2021.

13:49

Autor: I.Z./Hina

default error photo

Zamjenik vukovarsko-srijemskog župana Josip Dabro danas je pismom obavijestio predsjednika HDZ-a i Vlade Andreja Plenkovića da zbog nezadovoljstva stanjem u županijskoj organizaciji HDZ-a istupa iz stranke.

Dabro navodi da su ljudi, kojima je predsjednik HDZ-a javno dao stranačku potporu na nedavnim unutarstranačkim izborima u vukovarsko-srijemskom HDZ-u, "predstavnici starih struktura koje ste zadužili da upravljaju našom županijom".

- Isti godinama uništavaju sve čega se dotaknu uz prešutnu podršku Zagreba, samo uz uvjet bespogovornom slušanju u stranačkim previranjima. Ti ljudi bore se samo za svoj osobni boljitak, a ne za boljitak Vukovarsko srijemske županije, ističe u pismu Plenkoviću.

Dabro poručuje da će nastaviti raditi u korist stanovništva Vukovarsko-srijemske županije, ali svoju političku budućnost želi graditi "bez utega loših politika i vječnih stranačkih manipulatora".

Najavljuje da će u politici nastaviti djelovati kao nestranačka osoba, a na predstojeće lokalne izbore namjerava izaći kao nezavisni kandidat za mjesto vukovarsko-srijemskog župana.

Josip Dabro zamjenik je vukovarsko-srijemskog župana od 2017. godine, a na prošlim unutarstranačkim izborima za mjesto predsjednika vukovarsko-srijemske stranačke organizacije izgubio je od ministra obrane Marija Banožića.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!