Zanimljiva donacija za zdravstvene djelatnike

26.12.2020.

17:08

Autor: Ana Zadro i Jelena Šarić/Dnevnik/IMS/I.Z./HRT

default error photo
Iz Kliničke bolnice Dubrava, kao i iz Klinike "Dr. Fran Mihaljević" poručuju da im itekako znači svaki iskaz zahvalnosti, jer već mjesecima rade u iznimno teškim uvjetima.
Klinička bolnica Dubrava i Klinika za zarazne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" ovih su dana dobile zanimljivu donaciju. Jedna osiguravajuća kuća i taksi prijevoznik odlučili su zdravstvenim djelatnicima koji rade s pacijentima oboljelima od COVID-a darovati besplatne vožnje taksijem. ➡️ U bolnici u Zaboku nema slobodnog respiratora ➡️ Pjesma i darovi za bolesnu djecu i medicinsko osoblje

Nakon napornog rada u pandemijskim uvjetima medicinska sestra Ana, baš kao i svi zdravstveni djelatnici KB-a Dubrava te Klinike "Dr. Fran Mihaljević" ovih dana mogu se besplatno voziti Taxijem Cammeo.

- Nakon smjene od 12 sati, jedva čekam doći kući - sjesti, popiti kavu, otuširati se. Stvarno, taj jedan trenutak, ta minuta kad kažu gotovo je, to je ono što se čeka, rekla je medicinska sestra KB-a Dubrava Ana-Marija Johum.

Smjene im često završavaju kad gradski prijevoz vozi prema noćnom redu, pa im je dragocjena svaka minuta koju ne moraju provesti čekajući.

- To će biti od velike važnosti za sve medicinske sestre koje rade u uvjetima u kojima rade, koje rade po 24 sata i koje su zaista umorne nakon tog teškog posla. Time će prije doći svojim obiteljima, odmorit će se i opustiti malo uz svoje najdraže, kazala je predsjednica Hrvatske komore medicinskih sestara Tanja Lupieri.

Donaciju od 50 tisuća kuna omogućili su Allianz Hrvatska i Taxi Cammeo.

- Ako me pitate otkud ideja, mogu reći da je to došlo od naših kolega vozača svaki put kad su vozili zdravstvene djelatnike s posla ili na posao. Trenutno jako puno nas ovisi o jako malo njih, i zato želimo poručiti svim zdravstvenim djelatnicima jedno veliko hvala, naglasio je Petar Dragić, izvršni direktor "Taxi Cammeo".

Iz Kliničke bolnice Dubrava, kao i iz Klinike "Dr. Fran Mihaljević" poručuju da im itekako znači svaki iskaz zahvalnosti, jer već mjesecima rade u iznimno teškim uvjetima. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!