18:23 / 17.04.2021.

Autor: Vladimir Šetka/M.Š./HRT

Zapalila se dizalica na autocesti A1, požar brzo ugašen

Vatrogasno vozilo

Vatrogasno vozilo

Foto: Hrvoje Jelavic / PIXSELL

Hrvatski autoklub javio je o požaru na vozilu na autocesti A1 između čvorova Zadar 1 i Zadar 2 u smjeru Dubrovnika.

U Policijskoj upravi zadarskoj doznajemo da nitko nije ozlijeđen te da je tom dionicom autoceste promet ponovno pušten od 18.05.

Dojavu o požaru na dizalici vatrogasci su primili oko 17.15 te su ga ubrzo i ugasili.

Između Bakra i Novog Vinodolskog zabrana prometa za I. skupinu vozila

Zbog jakog vjetra na Jadranskoj magistrali između Bakra i Novog Vinodolskog te lokalnoj cesti LC58107 Križišće-Kraljevica zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), izvijestio je u subotu Hrvatski autoklub (HAK). 

Na dionici Jadranske magistrale između Novog Vinodolskog i Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).

Jak vjetar usporava promet na autocestama A1 Zagreb-Split-Ploče između tunela Bristovac i vijadukta Božići te A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić, no obje autoceste otvorene su za sve skupine vozila.

Vozače iz HAK-a upozoravaju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Za sav promet zatvoren je dio državne ceste DC1 "Brze ceste Solin-Klis" u smjeru čvora Klis Grlo od prijelaza "Dračevac" do prijelaza Majdan zbog radova u istočnoj cijevi tunela Mravince. Vozi se dvosmjerno kolnikom u smjeru Splita.

Zbog loših vremenskih uvjeta u prekidu je brodska linija Šibenik-Zlarin-Prvić Luka-Vodice. Katamaranska linija Rijeka-Cres-Martinšćica-Unije-Susak-Mali Lošinj plovi bez pristajanja u luku Martinšćica.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!