Zapaljiva naprava bačena na stranačke prostorije HDZ-a u Bjelovaru

21:13 / 15.12.2021.

Autor: T.V./Hina/HRT

Policija - ilustracija

Policija - ilustracija

Foto: Hrvoje Jelavic / Pixsell

Na stranačke prostorije Bjelovarsko-bilogorskog HDZ-a u Bjelovaru, u koje je neki dan provaljeno, u četvrtak je bačena zapaljiva naprava, a policija je izvijestila da je u tijeku kriminalističko istraživanje.

- Nakon što su prije tri dana provaljene i devastirane prostorije Županijske organizacije HDZ-a Bjelovarsko-bilogorske županije, nasilje je eskaliralo; na sjedište stranke u Bjelovaru danas je bačena zapaljiva naprava, priopćeno je večeras iz županijskog HDZ-a, uz pitanje: "Što je iduće u tom ludilu mržnje?"

Novi napad prijavili su policiji, od koje očekuju da kojima otkriju počinitelja ili počinitelje.

- Pozivamo sve političke opcije da oštro osude ovaj nemili čin te da odgovornom politikom i primjerenom komunikacijom zajedno pridonesemo deeskalaciji tenzija u hrvatskom društvu, tenzija koje pojedini akteri, nažalost, svjesno podjaruju svojom radikalnom, huškačkom retorikom, ističe u priopćenju tajnik ŽO HDZ-a Bjelovarsko-bilogorske županije Silvestar Štefović.

Policijska uprava bjelovarsko-bilogorska priopćila je večeras da je u podnevnima satima, "nepoznati počinitelj u Bjelovaru bacio neutvrđeni zapaljivi predmet na zgradu u kojoj se nalazi sjedište jedne političke stranke".

Policijskim očevidom utvrđeno je da je "nastalo oštećenje u vidu začađenja fasade", dodaje se.

U tijeku je kriminalističko istraživanje s ciljem utvrđivanja svih činjenica navedenog događaja, kao i pronalaska počinitelja, navodi policija.

HSLS osudio napad na stranačke prostorije HDZ-a u Bjelovaru

Bjelovarski HSLS osudio je u srijedu navečer napad na stranačke prostorije bjelovarsko-bilogorskog HDZ-a, kao i bilo koji oblik nasilja i netolerancije u društvu.

Gradska organizacija HSLS-a Bjelovar oštro osuđuje bilo koji oblik nasilja i netolerancije u društvu, priopćili su večeras iz te stranke.

- Ovih smo dana svjedočili nizu uvredljivih komentara na društvenim mrežama upućenim našim liječnicima, nasrtanju prosvjednika na zaposlenike Zavoda za javno zdravstvo Bjelovarsko-bilogorske županije prošlog četvrtka, prije tri dana provali u prostorije HDZ-a Bjelovarsko-bilogorske županije koje su devastirane, a danas napadu na sjedište bjelovarskog HDZ-a, prilikom čega je bačena zapaljiva naprava. Svi ovi događaji vjerojatno nisu povezani, ali su neprihvatljivi i velikoj većini građana neshvatljivi, naveli su iz bjelovarskog HSLS-a.

Poručuju da se 'kritička kultura ne smije zamijeniti huškačkom nekulturom i nasiljem, koje nije nikad pridonijelo rješavanju bilo kakvih problema kako pojedinca, tako i društva u kojem živimo'. Od nadležnih tijela očekuju da što prije otkriju počinitelja ili počinitelje.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!