14:59 / 08.05.2020.

Autor: I.D./HINA

Zaplijenjen duhan vrijedan više od pola milijuna kuna

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

U policiji ističu da je riječ o najvećoj zaplijeni duhana na području te policijske uprave čija bi vrijednost na ilegalnom tržištu dosegla više od 560 tisuća kuna.
Požeško-slavonska policija u petak je izvijestila da je zaplijenila više od 2,8 tona duhana, 900 grama marihuane, 160 litara etilnog alkohola te 69 pakiranja sredstva za potenciju - zbog čega je pritvoren 54-godišnjak s područja Brestovca koji je navodno imao i dvojicu pomagača.

- Pretragama više kuća koje je koristio osumnjičeni 54-godišnjak pronađeno je 904 grama marihuane, 69 pakiranja sredstva za potenciju i 216 komada streljiva. Nadalje, pronađeno je 160 litara etilnog alkohola, 2700 kilograma duhana u listu i 115 kilograma sitno rezanog duhana bez nadzornih markica Ministarstva financija RH, izvijestila je policija.

U pretrazi kuće njegova 44-godišnjeg suradnika pronađena je ručno rađena kubura s pripadajućim streljivom, a u kući 64-godišnjaka još 3346 grama sitno rezanog ilegalnog duhana.

U policiji ističu da je riječ o najvećoj zaplijeni duhana na području te policijske uprave čija bi vrijednost na ilegalnom tržištu dosegla više od 560 tisuća kuna.

- Ukupna količina zaplijenjenog duhana je 2815 kilograma, dok trošarina po kilogramu duhana iznosi 800 kuna iz čega proizlazi da je državni proračun oštećen za 2.252.000 kuna, kažu u policiji.

Iako zapljena nešto manje od kilograma marihuane nije tolika rijetkost, načelnik PU požeško-slavonske Željko Grgić kazao je da je interesantno da se ona dogodila u vrijeme kada je kretanje građana vrlo ograničeno pa su cijene marihuane značajno porasle.

- Ono što dodatno daje na težini ovog kaznenog djela je činjenica da je marihuana zaplijenjena u čak devet paketa koji su precizno izvagani i namijenjeni su prodaju. Osim toga zaplijenjena je i oprema i pribor za vaganje i pakiranje, kažu u policiji.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!