20:11 / 12.05.2020.

Autor: I.D./HINA

Zaplijenjen mu automobil, kažnjen s 41 000 kn i 60 dana zatvora

Foto: Damir Spehar/PIXSELL

Foto: Damir Spehar/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Riječ je o višestrukom recidivistu koji je do sada prikupio 29 negativnih prekršajnih bodova, kažu u policiji.
Višestruki 53-godišnji prometni recidivist kažnjen je u utorak na koprivničkom sudu s 41.000 kuna, uvjetnom zatvorskom kaznom i jednogodišnjom zabranom vožnje, a zaplijenjen mu je i automobil nakon što je dan ranije u Herešinu vozio pijan i bez dozvole.

Policija je priopćila da je 53-godišnjak u ponedjeljak vozio Koprivničkom ulicom u Herešinu pod utjecajem alkohola od 2,7 promila i to za vrijeme dok mu je vozačka dozvola ukinuta i oduzeta. Uz to, vozač nije koristio sigurnosni pojas.

Kako mu je od 1. kolovoza 2019. do ponedjeljka to bio treći prekršaj vožnje s više od 1,5 promila alkohola, a već je dva puta pravomoćno kažnjen za istovrsni prekršaj, privremeno mu je oduzet automobil kojim je upravljao.

O oduzimanju vozila obaviješten je Prekršajni odjel Općinskog suda u Koprivnici koji će odlučivati o daljnjem postupku s oduzetim vozilom.

U žurnom prekršajnom postupku, vozač je kažnjen s 41.000 kuna i kaznom zatvora od 60 dana, uvjetno na 12 mjeseci, a izrečena mu je i zaštitna mjera zabrane vožnje od 24 mjeseca.

Policija je priopćila da je sud odlučio kako će privremeno oduzeti osobni automobil vratiti vozaču po pravomoćnosti sudske presude.

Riječ je o višestrukom recidivistu koji je do sada prikupio 29 negativnih prekršajnih bodova, kažu u policiji.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!