Zaplijenjena droga vrijedna dva milijuna eura, uhićeno osam osoba

15.07.2022.

14:25

Autor: HRT

Zaplijenjena droga vrijedna dva milijuna eura

Zaplijenjena droga vrijedna dva milijuna eura

Foto: PU krapinsko-zagorska / MUP

Na području tri policijske uprave zaplijenjena je droga vrijedna dva milijuna eura, a uhićeno je osam osoba, rekao je u petak u Zaboku načelnik krapinsko-zagorske policijske uprave Josip Bukvić i dodao da su protiv četiri osobe podnesene kaznene prijave Uskoku, a protiv tri optužni prijedlozi.

O završenome kriminalističkom istraživanju s tim u vezi jučer su izvijestili Ravnateljstvo policije i Uskok koji je pokrenuo istragu protiv četvorice osumnjičenih.

Josip Bukvić danas je ponovio da su policijski službenici krapinsko-zagorske Policijske uprave u suradnji s policijskim službenicima Ravnateljstva policije i u koordinaciji s Ukokom prije dva dana dovršili kriminalističko istraživanje nad nekoliko osoba za koje se sumnja na zločinačko udruživanje zbog proizvodnje i prodaje droge.

Na području tri policijske uprave, krapinsko-zagorske, zagrebačke i primorsko-goranske, pronašli su oko osam kilograma marihuane, više od 40 kilograma amfetamina, 88 litara kemikalije, oko tri kilograma kokaina, 38 grama tableta MDMA, 6,5 mililitara ulja konoplje, nekoliko konzumiranih jointa, jednu malokalibarsku pušku, jedan pištolj, drobilice za mljevenje, digitalne vage, mobitele, SIM kartice te novac u kunama i u eurima.

Procijenjena tržišna vrijednost na narkotržištu tih pronađenih predmeta iznosi oko 15 milijuna kuna ili dva milijuna eura. Ukupno je uhićeno osam osoba, tri u dobi od 25 godina, jedna u dobi od 28 godina, jedna u dobi od 31 godinu, dvije u dobi od 32 godine i jedna ženska osoba u dobi od 31 godinu, rekao je načelnik Bukvić, dodajući kako su protiv četiri osobe podnesene kaznene prijave Uskoku, a protiv tri optužni prijedlozi zbog zloporabe droga i posjedovanja oružja.

Voditelj Službe kriminalističke policije krapinsko-zagorske Policijske uprave Željko Košutić rekao je da je istraživanje, koje je trajalo više od šest mjeseci, rezultiralo zapljenom i uhićenjem osmero hrvatskih državljana.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je 29-godišnji hrvatski državljanin M.G. ustrojio zločinačko udruženje i u to zločinačko udruženje povezao dvojicu 20-godišnjih hrvatskih državljana, J.L. i I.T., te 32-godišnjeg hrvatskog državljanina M.V., koji su sakrivali i prodavali drogu te pronalazili kupce i sudjelovali prilikom primopredaje i prodaje droge, rekao je Košutić.

Voditelj Službe kriminaliteta droga Policijskoga nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala (PNUSKOK) Dražen Rastović ponovio je da je u tom slučaju utvrđeno kako je riječ o iznimno dobro organiziranom zločinačkom udruženju u kojem su prisutni hijerarhija, disciplina i podjela posla.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!