Zaplijenjena oprema i više od 100 kg indijske konoplje

30.11.2019.

15:55

Autor: P.F./HRT

default error photo
Osumnjičen je 38-godišnji hrvatski državljanin kojem je pomagalo dvoje njemačkih, te bosanskohercegovački i srpski državljanin.
Gotovo 65 kilograma osušene i još 50 kilograma tek ubrane indijske konoplje, 1600 sadnica, oružje i streljivo policija je pronašla u pretrazi obiteljske kuće u okolici Garešnice.

Osumnjičen je 38-godišnji hrvatski državljanin kojem je pomagalo dvoje njemačkih, te bosanskohercegovački i srpski državljanin. Protiv njih je podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru.


- Ovo što je u tom tavanskom prostoru pronađeno za uzgoj oprema se procijenjuje na vrijednost najmanje 200.000 kuna, a ovo što je pronađeno s obzirom na nekakve cijene koje bi bile na crnom trožištu definitivno bi bila neka cijena sve skupa oko milijun kuna, rekao je Goran Tomić, voditelj Službe kriminalističke policije PU bjelovarsko-bilogorske.

Protiv svih petero osumnjičenih osoba Općinskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru podnijeta je kaznena prijava, dok su osumnjičene osobe predane pritvorskom nadzorniku ove PU.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!