09:16 / 02.07.2020.

Autor: HRT

Zaplijenjeno preko 30 kilograma marihuane, novac i automobil

Foto: PU zagrebačka

Foto: PU zagrebačka

Foto: - / -

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke zaplijenili su preko 30 kilograma marihuane, novac i automobil.
Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 52-godišnjakom i 28-godišnjakom zbog sumnje da su počinili kazneno djelo "Neovlaštena proizvodnja i promet drogama".

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su osumnjičeni protivno odredbama Zakona o suzbijanju zlouporabe droga na zasad neutvrđen način, a radi daljnje preprodaje, nabavljali veće količine marihuane, koju su potom dovozili u motociklu i osobnom automobilu na kojem su u cilju skrivanja i prijevoza napravili preinake u vidu pretinca pogodnog za skrivanje droge. U kući na Črnomercu drogu su skrivali, vagali i prepakiravali, a zatim preprodavali.

Pretragom kuće na Črnomercu policijski službenici pronašli su ukupno 26517 grama marihuane pakirane u 33 paketa, 0,1 gram heroina, dvije digitalne vage s tragovima droge i pribor za pakiranje droge. Policijski službenici obavili su i pretragu motocikla 28-godišnjaka te su pronašli ukupno 5269 grama marihuane pakirane u 5 paketa.

Tijekom kriminalističkog istraživanja od osumnjičenog 52-godišnjaka je oduzet novac te osobni automobil na kojem su pronađene prerade i preinake, dok je od 28-godišnjaka oduzet novac za koji se sumnja da je pribavljen prodajom droge.

Osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava je podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu.
Foto: PU zagrebačka

Foto: PU zagrebačka

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!