11:22 / 08.09.2018.

Autor: I.H./HRT

Zapljena 185 kg marihuane

-

-

Foto: - / -

Osumnjičeni su državljanin Slovenije i 3 hrvatska državljana za više kaznenih djela, među kojima za neovlaštenu proizvodnju i prometa drogama.
Policija je osumnjičila državljanina Slovenije te trojicu hrvatskih državljana za više kaznenih djela, među kojima za neovlaštenu proizvodnju i prometa drogama, te su oduzeli više od 185 kilograma marihuane i oko 3,2 tone duhana u listu, a za jednim od njih još traga.

Višemjesečno kriminalističko istraživanje kodnog naziva Syracusa proveli su policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, Službe za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta u Zagrebu.

Osumnjičen je 43-godišnji državljanin Slovenije te trojica hrvatskih državljana u dobi od 49, 58 i 45 godina za počinjenje više kaznenih djela i to neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, krivotvorenja isprave, zlouporabe osobne isprave te ovjeravanja neistinitog sadržaja, počinjenih od travnja do rujna 2017.

Osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku uz odgovarajuću kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu, dok je 45-godišnjak trenutno nedostupan policiji.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!