Humanitarna akcija za besplatni taksi prijevoz na kemoterapiju

15.06.2021.

08:13

Autor: Dobro jutro, Hrvatska/B.A./HRT

Predsjednica Udruge Nismo same Ivana Kalogjera

Predsjednica Udruge Nismo same Ivana Kalogjera

Foto: Dobro jutro, Hrvatska / HRT

Počela je 9. humanitarna akcija zagrebačke Udruge ''Nismo same'' tijekom koje će se prikupljati donacije za nastavak projekta besplatnog taksi prijevoza na kemoterapiju "Nisi sama - ideš s nama!". Građani donacijom kao poklon od Udruge dobivaju predmet po svom izboru, poput majice ili narukvice poznatih hrvatskih dizajnera, a odaziv je velik, rekla je predsjednica Udruge Ivana Kalogjera danas u HTV-ovoj emisiji Dobro jutro, Hrvatska.

- U organizaciji naše Udruge već tri i pol godine svakoga dana deset do 20 žena ide na kemoterapiju besplatno taksijem. Za to novac skupljamo sami kroz humanitarne akcije, rekla je Kalogjera.


Građani na portalu Udruge mogu pronaći sve predmete i odabrati onaj koji im se sviđa.


- Odaziv je velik, stižu narudžbe iz čitave Hrvatske i nadam se da ćemo premašiti iznos od 120.000 kuna, koliko smo prikupili u prošloj humanitarnoj akciji, navela je Kalogjera.


Objasnila je kako im za projekt prijevoza taksijem mjesečno u prosjeku treba 20 do 25 tisuća kuna, istaknuvši kako su ponosni što sve u Udruzi rade volonterski.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!