18:28 / 14.10.2019.

Autor: Regionalni dnevnik/IMS/HRT

Započelo ponovno suđenje Šišljagiću i Marolinu

-

-

Foto: - / -

Ponovljeno suđenje počelo je obranom Šišljagića, u kojoj pobija navode Zlatka Maksimovića, na čijim iskazima se temelji sama optužnica.
Na osječkom županijskom sudu započelo je ponovno suđenje bivšem županu Osječko-baranjske županije Vladimiru Šišljagiću i tadašnjem pročelniku u županiji Martinu Marolinu.

Optuženi su za zlouporabu položaja i izvlačenje 122 tisuće kuna iz županije. Novac su navodno dobili od poduzetnika kojima su prije toga ishodili županijske potpore. Vrhovni sud je odbacio oslobađajuću presudu iz 2016.

Ponovljeno suđenje započelo je obranom Šišljagića, u kojoj pobija navode bivšeg predsjednika županijske skupštine, Zlatka Maksimovića, na čijim iskazima se temelji sama optužnica.

- Zlatko i Ana Maksimović jedini su i ključni svjedoci koji me u ovom sudskom postupku terete, pri čemu Zlatko Maksimović priznaje da je od svojih prijatelja poduzetnika uzimao novce, ali istodobno lažno iskazuje da mi je sav taj novac predavao, a njegova supruga Ana Maksimović svjedoči da je u više navrata bila nazočna kada su njihovi prijatelji poduzetnici donosili i predavali novce Zlatku Maksimoviću, kazao je Vladimir Šišljagić na suđenju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!