16:43 / 09.11.2018.

Autor: HRT

"Zaposlene Slavonke" pomažu starima i nemoćnima

-

-

Foto: - / -

Sreća se udvostručila. Šezdeset trogodišnja Mirjana napokon je zaposlena, a Antonija s osamdeset i sedam na leđima - sada ima pomoćnicu.
Čak šezdeset i četiri žene zaposlene su u Slavonskom Brodu u sklopu projekta "Zaposlena". Pomagat će više od tri stotine starih i nemoćnih osoba a potrebe su još i veće.  Tako, uz radost koju unosi u svijet dugotrajno nezasposlenih žena-  svjedoči ovaj projekt i o tužnoj socijalnoj slici Broda i Slavonije.

Sreća se udvostručila. Šezdeset trogodišnja Mirjana napokon je zaposlena, a Antonija s osamdeset i sedam na leđima - sada ima pomoćnicu.

Još šezdeset i jedna novozaposlena Brođanka dijelit će istu radost. Pomagati u  više od 360 domova starih i nemoćnih sugrađana.

Nekima je ovo prvo zaposlenje pa će europski projekt vrijedan gotovo deset milijuna kuna poboljšati i sumornu socijalnu sliku grada. Sve je više onih koji trebaju pomoć, među njima i korisnici osobnih invalidnina.

"Da ima sredstava u europskom socijalnom fondu i da bi ovo bilo dobro kad isteknu dvije godine nastaviti i dalje", ističe gradonačelnik Slavonskog Broda Mirko Duspara.

Cilj je to i resornoga ministarstva. Dosad je na ovaj način u Hrvatskoj zaposleno pet tisuća žena.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!