Zaposleni u posebnim ustanovama imaju pitanje za Vladu

12:36 / 23.05.2019.

Autor: D.M./HRT

-

-

Foto: - / -

Zanimalo ih je zašto su već godinu dana njihovim zaposlenicima smanjene plaće između 150 i 600 kn unatoč najavi premijera u rujnu prošle godine da će se to ispraviti.
Pitanje za Vladu imaju zaposleni u posebnim ustanovama. Zanimalo ih je zašto su već godinu dana njihovim zaposlenicima smanjene plaće između 150 i 600 kuna unatoč najavi premijera Andreja Plenkovića u rujnu prošle godine da će se to ispraviti.

Uz potporu sindikata Preporod, zaposleni u posebnim ustanovama predali su Vladi zahtjev da se taj problem što prije riješi inače će prosvjedovati.

- Ono što nam je bilo obećano u sindikalnim pregovorima za kolektivni ugovor prošle godine, da nam se plaće neće smanjivati jer su nam se već smanjile - to djeluje vrlo demotivirajuće, izjavila je Tanja Dejanović-Šagadin, psihologinja iz Centra Goljak.

Dodala je kako proračunska sredstva za vraćanje njihovih plaća na razinu iz prošle godine prema kolektivnom ugovoru nisu velika, "na razini su par novih branitelja koji se pojave svake godine".

- Zahtjev smo predali, očekujemo da će naš premijer biti brz i da ćemo u tjedan-dva riješiti problem koji nismo uspjeli riješiti u protekla 33 tjedna, kako je naš premijer najavio, poručio je predsjednik Školskog sindikata Preporod Željko Stipić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!