Zaposlenici tvrtke "Ericsson Nikola Tesla" do daljnjega će raditi od kuće

25.02.2020.

15:31

Autor: P.F./HRT

default error photo
Zaposlenici kompanije Ericsson Nikola Tesla do daljnjega će raditi od kuće, doznaje se u tvrtki. Provest će se dezinfekcija radnog prostora a onda će se javiti zaposlenicima što dalje. 40 radnika odlučilo se za kućnu samoizolaciju.
Potvrđen je prvi slučaj zaraze koronavirusom u Hrvatskoj. Riječ je o mlađem čovjeku iz Zagreba koji je u Klinici za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević". Vijest je potvrđena nakon sastanka nacionalnog stožera Civilne zaštite koji je održan jutros u Banskim dvorima. 

Zaraženi je muškarac zaposlen u tvrtki Ericsson Nikola Tesla i u petak je bio na poslu. Također doznajemo kako tvrtku nitko iz nadležnih institucija nije kontaktirao već su prvu informaciju o tome da je zaražen njihov djelatnik saznali od njegove obitelji.

● Rijeka: Jedna osoba sa simptomom u izolaciji
● Profiteri na djelu, nude maske za 8 kuna!
● Zagrebačka zračna luka provodi mjere zaštite putnika i zaposlenika
 Potvrđen je koronavirus u Zagrebu

Iz tvrtke je stiglo i službeno priopćenje.

- Ericsson Nikola Tesla potvrđuje da je osoba koja je zaražena koronavirusom i koja se nalazi u bolnici Fran Mihaljević u Zagrebu zaposlenik kompanije. On je u srijedu 19.2.2020. bio na godišnjem odmoru u Milanu na nogometnoj utakmici. Zaposlenik je u petak bio na radnom mjestu u Zagrebu. Prema nama dostupnim informacijama od strane obitelji, u nedjelju 23.2.2020. zaprimljen je u bolnicu sa simptomima bolesti, a naknadno je utvrđena prisutnost koronavirusa, stoji u priopćenju.

- U kompaniji je pokrenut postupak djelovanja predviđen za ovakve krizne situacije te smo u direktnom kontaktu sa stručnim tijelima i službama, navodi kompanija.

Zaposlenici Ericsson Nikole Tesle do daljnjega će raditi od kuće

Zaposlenici kompanije Ericsson Nikola Tesla do daljnjega će raditi od kuće, doznaje se u tvrtki. Provest će se dezinfekcija radnog prostora a onda će se javiti zaposlenicima što dalje. 40 radnika odlučilo se za kućnu samoizolaciju.Riječ je o izvanrednoj situaciji, naša kompanija ima svoje protokole po kojima ćemo postupati te smo u kontaktu sa svim zaposlenicima, rekla je Hini direktorica marketinga u Ericssonu Snježana Bahtijari.

Dodala je kako je u tvrtku poslijepodne stigla epidemiološka služba radi daljeg postupanja, a javio im se i Ured za upravljanje hitnim situacijama Grada Zagreba.

Ministar zdravstva Vili Beroš izjavio je u utorak da će se u daljnjem postupanju koncentrirati na kontakte koje je mladić ostvario i postupati prema njima na adekvatan način, a za osobe s kojima je kontaktirao bit će organizirana karantena.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!