14:31 / 23.06.2019.

Autor: HRT

Zapovjednik kopnene vojske Velike Britanije posjetio sudionike vježbe "Swift Response"

Foto: MORH

Foto: MORH

Foto: - / -

Nakon sastanka u vojarni delegacije su se uputile na vojni poligon "Eugen Kvaternik" Slunj, gdje su obišle snage Velike Britanije i Francuske.
Zapovjednik kopnene vojske Velike Britanije, general pukovnik Ivan Jones posjetio je sudionike vježbe međunarodne vojne vježbe "Swift Response 19" u Hrvatskoj, priopćila je Samostalna služba za odnose s javnošću i izdavaštvo MORH-a.

Britanskog pukovnika su u sklopu te međunarodne vježbe u vojarni "Josip Jović" na Udbini primili u radni posjet zapovjednik Hrvatske kopnene vojske general-bojnik Siniša Jurković i zapovjednik Gardijske mehanizirane brigade, brigadni general Tihomir Kundida.

Nakon sastanka u vojarni, delegacije su se uputile na vojni poligon "Eugen Kvaternik" Slunj, gdje su obišle snage Velike Britanije i Francuske.

Jones je zahvalio na gostoprimstvu i potpori koju Hrvatska pruža britanskim snagama koje su već dva tjedna na vojnim poligonima "Josip Jović" Udbina, "Eugen Kvaternik" Slunj, "Crvena zemlja" Knin te u zrakoplovnoj bazi u Zemuniku.

Dvojica generala izrazila su zadovoljstvo dosad provedenim zajedničkim aktivnostima te želju za nastavkom suradnje u budućnosti.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!