13:44 / 20.08.2018.

Autor: HRT

Zaprešićki gradonačelnik primio građane

Damir Pungartnik

Damir Pungartnik

Foto: - / -

Građani Zaprešića sastali su se s gradonačelnikom Željkom Turkom kako bi mu predali zahtjev za poduzimanje hitnih mjera poboljšanja sustava hitne medicine u njihovu gradu.
Građani Zaprešića sastali su se s gradonačelnikom Željkom Turkom kako bi mu predali zahtjev za poduzimanje hitnih mjera poboljšanja sustava hitne medicine u njihovu gradu. Traže još jedan tim s liječnikom. Gradonačelnik im je obećao odgovore za 7 dana, ali i da će grad financirati još jedan tim ako to ne napravi županija.

"Vidite li da se može?" - upitao je Damir Pungartnik, kojemu je mladić iz Zaprešića prije tjedan dana preminuo na rukama. "Znači može se pokrenuti, može se napraviti, novaca ima, pokazala se volja. Nažalost, došlo je do ovako katastrofalne situacije da bi se to pokrenulo. I da bi se napokon pokazala prava istina da novaca ima, i to je ono što je ključno, nažalost smo na teži način to vidjeli", rekao je Pungartnik.Zaprešićki gradonačelnik Željko Turk rekao je da je Zaprešić treba imati dva liječnika u smjeni i to je njihov temeljni zahtjev. "Spremni smo i sufinancirati, ali nam netko treba donijeti tu odluku. To je trenutno nadležnost županijskog zavoda za hitnu medicinu", poručio je.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!