07:38 / 27.02.2020.

Autor: HRT

Zaražene su tri osobe, "Tomislavov dom" postaje karantena

Foto: Damir Spehar/PIXSELL

Foto: Damir Spehar/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Nalogom za mobilizaciju hotel Tomislavov dom na Sljemenu postaje karantena za oboljele od koronavirusa u Hrvatskoj.
Potvrđen je i treći slučaj zaraze koronavirusom u Hrvatskoj. Riječ je o muškarcu koji radi u Parmi, u Italiji. Smješten je u riječkom KBC-u, a prema postojećim informacijama oboljeli ima blage simptome. U izolaciji će biti do ozdravljenja. 

Koronavirus u Hrvatskoj - najnovije informacije

U Rijeci je na koronavirus testirana još jedna osoba, a pretpostavlja se da je riječ o kćeri oboljelog. Jedan je nalaz graničan, pa će uzeti novi uzorak za potvrdu. Ostali ukućani s kojima je pacijent bio u kontaktu bit će stavljeni pod epidemiološki nadzor.

Nalogom za mobilizaciju hotel Tomislavov dom na Sljemenu postaje karantena za oboljele od koronavirusa u Hrvatskoj. Dosad je testirano 87 ljudi, 10 je u obradi, a za još 10 najavljeno je testiranje.

U Nacionalnom stožeru za sprečavanje širenja koronavirusa ponavljaju da nema razloga za paniku i nepotreban pritisak na zdravstvene ustanove.

Ravnateljstvo Civilne zaštite sastalo se s načelnicima županijskih stožera, kojima su dane upute za organizaciju karantenskog smještaja, bude li trebalo. Veća javna okupljanja za sada se neće zabranjivati, no upozoravaju da se epidemiološka situacija uvijek može promijeniti.

Na granici prema Sloveniji i Italiji pojačan je nadzor, a nakon graničnih prijelaza Rupa i Pasjak, i na graničnom prijelazu Macelj postavljen je kontejner za epidemiološki pregled. U njemu će se provoditi trijaža osoba za koje se procijeni da bi nakon ulaska u Hrvatsku trebale biti pod nadzorom epidemiologa.
-

-

Foto: - / PIXSELL

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!