11:03 / 13.10.2020.

Autor: V.K./Hina

Zaražene tri korisnice karlovačkog doma za starije

Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Koronavirusom su zaražene tri korisnice stacionarnog dijela Doma za starije i nemoćne "Sv. Antun" u Karlovcu.
Koronavirusom su zaražene tri korisnice stacionarnog dijela Doma za starije i nemoćne "Sv. Antun" u Karlovcu, u kojemu vjeruju da su brzom i kvalitetnom reakcijom uspjeli zaustaviti širenje virusa.

➡️
Koronavirus - najnovije informacije

Zaraza je utvrđena tijekom uobičajenog svakodnevnog mjerenja tjelesne temperature. Sve tri korisnice zasad imaju blage simptome bolesti, malo povišenu temperaturu i grlobolju.

Ravnateljica Doma Štefica Ljubić Mlinac izrazila je nadu da su uspjeli zaustaviti širenje bolesti, ali da sada ostaju samo neizvjesnost i iščekivanje.

Naime, medicinske sestre u Domu tijekom mjerenja temperature korisnicima stambenog i odjela pojačane njege, tzv. stacionara, uočile su simptome bolesti kod triju korisnica stacionarnog odjela, koje su testirane i izolirane u zasebnu sobu. Nakon što im je testom potvrđena zaraza koronavirusom, jedna je jučer upućena u bolnicu, a ostale dvije bi trebale tijekom dana.

- Na koronavirus danas će biti testirano svih 80 korisnika stacionara i 18 djelatnika te je sada velika neizvjesnost, rekla je Ljubić Mlinac. Naglasila je da su vrata stacionara zatvorena za sve osim osoblja pod punom zaštitom od  infekcije.

Ostali korisnici, koji žive u sobama s kupaonicama, od sinoć također ne izlaze iz njih te im se hrana i druge potrepštine donose pred vrata. 

Prema preporuci županijskog Stožera civilne zaštite, od petka su zabranjeni posjeti Domu. Od jučer u podne, dakle nekoliko sati prije pojave zaraze, dogovoreno je da korisnici više neće moći izlaziti iz doma u uobičajene šetnje, a sada zbog svoje i sigurnosti drugih ne mogu napuštati ni svoje sobe.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!