12:34 / 16.10.2019.

Autor: HRT

Zasjeda Hrvatska biskupska konferencija

-

-

Foto: - / -

Rad na jedinstvu kršćana, kurikuli katoličkih škola, rodna ideologija, uloga i djelovanje crkvenih medija - neke su od tema.
Članovi Hrvatske biskupske konferencije okupili su se na 59. plenarnom zasjedanju. Rad na jedinstvu kršćana, kurikuli katoličkih škola, rodna ideologija, uloga i djelovanje crkvenih medija - neke su od tema o kojima će nadbiskupi, biskupi i njihovi gosti raspravljati sljedeća tri dana.

U uvodnom govoru predsjednik Hrvatske biskupske konferencije Želimir Puljić predstavio je novog apostolskog nuncija u Hrvatskoj Giorgia Linguu.

- Poželio bih da biskupi, svećenici, redovnice i redovnici, kao i svi građani naše zemlje osjete u Vašoj rezidenciji ispruženu ruku i srdačnu prisutnost koja je u službi ljudi i općeg dobra. U tom vidu kličem Vam još jednom, dobro nam došli, preuzvišeni Apostolski Nuncije, gospodine Giorgio Lingua, kazao je Puljić. 

Vijeće za ekumenizam i dijalog, na čelu s predsjednikom mons. Antunom Skvorčevićem, pripremilo je nacrt Pisma za vjernike katolike i druge kršćane dobre volje kako bi se zauzetije nastojalo oko jedinstva kršćana. 

- U posljednje vrijeme ekumenska ideja doživljava određeni zamor, pa se ovim pismom podsjeća da je rad na jedinstvu kršćana zadaća cijele Crkve i svih njezinih vjernika, rekao je predsjednik Hrvatske biskupske konferencije Želimir Puljić na početku zasjedanja.

U dokumentu, naveo je predsjednik HBK, piše da smo suočeni s pravim izvanrednim odgojnim stanjem, jer je antropološka dezorijentacija obilježila kulturno ozračje našega vremena. To je zacijelo pridonijelo tendenciji brisanja razlike između muškarca i žene, pa ih se smatra pukim učincima društveno-kulturne uvjetovanosti, rekao je nadbiskup Puljić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!